VASILIJE PERIĆ: ODLIČAN ODNOS EPARHIJE I OPŠTINE :: Semberija INFO ::

 

VASILIJE PERIĆ: ODLIČAN ODNOS EPARHIJE I OPŠTINE


Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sastao se sa Njegovim preosveštenstvom Episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem u eparhijskom sjedištu u Bijeljini.
 
Nakon sastanka Perić i Episkop Fotije saglasni su da je odnos Eparhije  zvorničko-tuzlanske i opštine Ugljevik odličan.
 
Perić je rekao da se za  potrebe Srpske pravoslavne crkve na godišnjem nivou iz budžeta opštine Ugljevik izvdvoji više od 100.000 KM.
 
-Ponosni smo na naš odnos sa Eparhijom zvorničko-tuzlanskom koji je rezultirao gradnju hramova na teritoriji naše opštine, ali i obnavljanje postojećih. U prethodnoj godini izgrađen je i osvještan hram posvećen Svetom Sisoju u Mjesnoj zajednici Ugljevik Selo, a, takođe, je u toku i gradnja hrama u ugljevičkom naselju Sjever’’, podsjetio je Perić.
 
On je istakao da je opština Ugljevik u toku ovog mjeseca, zajedno sa gradom Bijeljina izgradila asfaltni put koji veže ove dvije lokalne zajednice, te da se u tom dijeli nalazi Manastir Časnog Krsta u bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Suvo Polje.
 
-Spojili smo asfaltom Ugljevik i Bijeljinu, a u ovom dijelu se nalazi manastir u koji dolaze brojni vjernici. Oko 1.300 metara dužine puta je asfaltirano i za te namjene izvojeno je 130.000 KM, po 65.000 KM grad Bijeljina i opština Ugljevik“, naveo je Perić.
 
Na sastanku Perić, koji je zamjenik predsjednika Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske izvjestio je Episkopa Fotija o nastupajućim događajima koji će se održati za krsnu slavu opštine Ugljevik-Svetu Petku Paraskevu koja se proslavlja 27. oktobra.
 
-Radujemo se našoj krsnoj slavi i svim događajima koji organizujemo zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i dolaskom Episkopa Fotija koji će služiti Svetu liturgiju i učestvovati u litiji gradskim ulicama’’, izrazio je zadovoljstvo Perić.