Savka Ćirković prvi put u svijetu novinarstva :: Semberija INFO ::

 

Savka Ćirković prvi put u svijetu novinarstva


Savka Ćirković, jedan od učenika nagrađenih Malom školom novinarstva, po prvi put je posjetila prostorije Semberskih novina i tom prilikom imala je mogućnost da upozna radnike kolektiva koji čine direktorica, glavna urednica, urednici, novinari kao i ostali zaposleni. 

U toku posjete prostorijama Semberskih novina Savka je imala priliku da porazgovara sa Dušankom Gavrić, direktoricom Semberskih novina, kao i sa Vericom Zelenović, glavnom i odgovornom urednicom, te ostalim članovima redakcije.

Na konkursu „Mali novinar“ Savka je osvojila najviše glasova čitalaca i time osigurala ulazak u najbolja tri rada na konkursu, a samim tim nagradu koju čini pet dana posjete Semberskim novinama čime će dobiti informacije o samom procesu stvaranja novina. Posjeta je realizovana 27. avgusta ali, nažalost, ostali nagrađeni učenici nisu bili prisutni zbog odmora na moru. Savka je u toku razgovora izrazila zadovoljstvo zbog dolaska i predstojećeg boravka u redakciji, kao i zbog zadataka koji je očekuju.

-Smatram da će ovo biti jedno veliko iskustvo za mene i da ću za ovih nekoliko dana imati priliku da naučim o pisanju novinskih članaka, reportaža, izveštavanju, a i o samom procesu stvaranja novina. Ovo je jedinstvena prilika da naučim o tome i trudiću se da ovo učinim jednom nezaboravnom avanturom, istakla je Savka Ćirković.

Ostali nagrađeni učenici imaće priliku da se pridruže Savki nakon dolaska sa odmora, a do tada nadamo se da će Savka naučiti nešto novo, zabaviti se i uživati u ovih nekoliko dana koje će provesti sa nama u redakciji Semberskih novina.