POMOĆ ZA PORODICU ĐUKIĆ U TRNjACIMA :: Semberija INFO ::

 

POMOĆ ZA PORODICU ĐUKIĆ U TRNjACIMA


Gradsko Odjeljenje za boračko – invalidsku zaštitu obezbijedilo je finansijsku pomoć za višečlanu porodicu Đukić u Trnjacima kod Bijeljine kako bi im se izgradilo kupatilo u porodičnoj kući i postavio novi krov.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je porodicu Đukić i tom prilikom istakao da je pomoć za porodicu Đukić obezbijeđena u okviru programa pomoći porodicama poginulih boraca i RVI u ovoj godini.

„Planirano je da se pomoć od 60.000 KM dodijeli za devet porodica iz ove kategorije. Za osam kuća već smo realizovali tu pomoć i ostalo nam je da se dogovorimo sa domaćinom još jedne kuće oko toga na koji način će se realizovati ta pomoć. Krov i kupatilo na kući porodice Đukić urađeni su korektno i to je koštalo oko 12.000 KM. Ta pomoć je bila neophodna ovoj porodici, u kojoj živi i osoba iz porodice poginulog borca i ratni vojni invalid. Gospođa Vesna Đukić je kćerka poginulog borca i invalid. Sve  to ukazuje na opravdanost pomoći koja im je upućena. Uglavnom se radi o porodicama koje su uskraćene za pomoć od strane resornog ministarstva i Vlade RS. Nisu imali pravo na stan, jer su imali neku imovinu ili nisu ispunjvali starosne kriterije. Mi smo procijenili da je ova porodica ugrožena i zbog toga smo im i pomogli“, izjavio je gradonačelnik Mićić, istakavši da Gradska uprava tokom godine primi oko 3.000 zahtjeva za jednokratne pomoći. Oko 200.000 KM podijeli se u vidu jednokratne pomoći  onima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

„U Odjeljenju za društvene djelatnosti svakodnevno imamo pet do deset zahtjeva ljudi koji su u stanju socijalne potrebe, ne mogu kupiti lijekove, ogrjev, udžbenike i školski pribor za djecu. Posredstvom Centra za socijalni rad izdvajamo značajna sredstva za druge vidove pomoći, tako da godišnje oko milion maraka izdvajamo samo na ime pomoći socijalno ugroženima“, izjavio je gradonačelnik Mićić.

Vesna Đukić, invalid, kaže da trenutno prima pomoć od Centra za socijalni rad za njegu i pomoć drugog lica, u iznosu od 171 KM.

„Od toga živimo, ja i muž, kćerka i troje unučadi. Uzgajamo malo povrća za svoje potrebe. Ova pomoć Gradske uprave će nam puno pomoći, jer je krov prokišnjavao. Sami ne bismo mogli ovo izgraditi. Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku Mići Mićiću na ovoj pomoći“, izjavila je Vesna Đukić.

Semberija info