IRENA MARINOVIĆ, MIS ŠARMA SEMBERIJE: I KAO MALA MAŠTALA O REVIJAMA LjEPOTE :: Semberija INFO ::

 

IRENA MARINOVIĆ, MIS ŠARMA SEMBERIJE: I KAO MALA MAŠTALA O REVIJAMA LjEPOTE


Irena Marinović  se okitila lentom Mis šarma Semberije za ovu godinu. Jedna je od top13 djevojaka Republike Srpske i, kako kaže, bori se za titulu Mis BIH.

Ova 17- godišnja djevojka iz Trnjaka pohadja Medicinsku školu i školu stranih jezika. U slobodno vrijeme bavi se košarkom.

-Hobi mi je šminkanje, za koje imam mnogobrojne diplome. Ali, školu, svakako, stavljam na prvo mjesto.  
Manekenku sam oponašala još kao mala i oblačila haljinice i pravila revije po kući. Ove godine sam se ,,proslavila’’ kao Mis šarma Semberije, a zatim sam ušla u top 13 djevojaka Republike Srpske. Iskreno, nisam imala dovoljno samopouzdanja... Trenutno se spremam da idem na pripreme za Mis BiH, koje će biti održane 13. oktobra u Tuzli ili Sarajevu’’, objašnjava Irena i kaže da joj je najveći oslonac i podrška majka.
Učešće u ,,svijetu ljepote i modelinga’’ za ovu djevojku, priznaje, predstavlja jedno novo iskustvo i mnogo novih prijatelja. 
 
 Irena kaže da je 29. septembra bila na Ilidži.

-Dvadeset i dvije finalistkinje iz BiH okupile su se u prekrasnom ambijentu novoobnovljenog hotela ,,Austria i Bosna’’ na IIidži. Ovaj hotel je u sklopu hotela ,,Terme’’ Ilidža, gdje su najljepše djevojke BiH uživale u mnogobrojnim sadržajima, kao što su: termalna kupka, velnes centar, bazen, fitnes, sauna, saloni za masažu, stojeći i ležeći solarijum.

Nakon priprema u hotelu „Austria i Bosna“, uslijedilo je putovanje u Biograd na Moru u Hrvatskoj.
Za putovanje finalistkinja na Jadransko more pobrinuo se prevoznik ,,Semberija transport”.
 

Organizacijski tim u saradnji sa Turističkom zajednicom grada Biograda na Moru, koji su generalni pokrovitelji, te hotel ,,Adria’’ pripremaju pravi spektakl ljepote.

Bitno je naglasiti kako se organizatori, osim samog izbora fokusiraju i na humanitarni rad. Stoga će i ovaj događaj biti humanitarnog karaktera i biće usmjeren za podršku akciji obnove Srednje muzičke škole u Tuzli’’, precizira Mis šarma Semberije, nestrpljivo iščekujući učešće na izboru za Mis BiH.

Poželimo našoj Semberki sreću i uspjeh i neka zablista ,,na crvenom tepihu’’!

Semberija info