DRUŽENjE SA ISIDOROM BJELICOM :: Semberija INFO ::

 

DRUŽENjE SA ISIDOROM BJELICOM


Isidora Bjelica, poznata književnica, dramski pisac i reditelj, gostovala je u našem gradu i održala netipično, interaktivno književno veče. Predstavila je svoju najnoviju knjigu  ,,Šta žene žele“, a zatim je na scenu izašla  Jelica Brestovac i izvela monodramu ,,Šta ostaje poslije zanosa“, koja se oslanja na knjigu Isidore Bjelice ,,Kraljice serpske“, ali je pažnja usmjerena na Nataliju Obrenović. Za ovu predstavu popularna književnica potpisuje i režiju.


Jedna od najčitanijih književnica u regionu veče sa bijeljinskom publikom započela je riječima:

-Moje najljepše uspomene vezane su za Bijeljinu, pa ovaj dolazak doživljavam kao dolazak kući.s

Istakla je da svoju najnoviju knjigu o ljubavi, strasti, sreći i očekivanjima žena u knjizi ,,Šta žene žele“ prvo predstavlja u Bijeljini.


-Ova knjiga je tranzicioni udžbenik ljubavi za one koji još nisu spremni za taj finalni, oslobađajući emotivni korak za žene, koji će im pomoći da na najlakši i najprijatniji način prežive i prevaziđu svoje kolektivne i lične destruktivne programe- to je kao obuka za emotivne astronaute na Zemlji da bi se naizad jednom otisnuli u carstvo svojih istinskih želja, a ne ubačenih programa, pojašnjava isidora Bjelica.


Druženje sa Isidorom Bjelicom trajalo je nešto duže od dva sata. Moderatorica večeri bila je dugogodišnja Isidorina prijateljica dr Dragana Babić Grujić, a sve čestitke za organizaciju ove nezaboravne večeri pripadaju organizatoru SKUD-u ,,Semberija“ i direktorici Branki Marković Savčić.