MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE 4. OKTOBRA :: Semberija INFO ::

 

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SJEDNICA SKUPŠTINE 4. OKTOBRA


Predstavnici parlamentarnih političkih subjekata, na međustranačkom sastanku su usaglasili da se 32.-a sjednica Skupštine grada održi 4. oktobra sa početkom u 10 časova. Prema riječima predsjendika Skupštine Slaviše Markovića, na dnevnom redu će se naći 17 tačaka, a dan ranije, održaće se i pripremni sastanak.

-Pred odbornicima će se između ostalog naći Izvršenje budžeta za prvih šest mjeseci, a značajna je činjenica da je budžet stabilan i da nemamo problema sa likvidnošću. Odbornici će ispred sebe imati i Izvještaj o radu Centra za socijalni rad, Izvještaj o radu Gradske toplane, ali i nekoliko tačaka koje se odnose na aktivnosti preduzeća Gradsko groblje“, rekao je Marković. On je naglasio da će se na sjednici naći i prijedlog Odluke o plaćanju rente.

-Planiramo da na sjednici donesemo Odluku o plaćanju rente na 10 jednakih rata, što je svakako značajno za investitore“, rekao je Marković. Govoreći o izmještanju autobuske stanice, Marković je rekao da su dobili odluku od Vlade RS da se stara željeznička stanica vrati u nadležnost grada, a trenutno se očekuje i potvrda od Pravobranilaštva po ovom pitanju.

 -Očekujemo da od Pravobranilaštva zvanično dobijemo odluku da nam je ta zemlja dodijeljena, a riječ je o nekih dva hektara u krugu nekadašnje željezničke stanice”, pojasnio je Marković i dodao da će se sa vlasnikom Autobuske stanice krenuti u pregovore tek kada od Pravobranilaštva dobiju zvaničnu odluku i kada navedene parcele budu uknjižene da su u nadležnosti grada.

-Sa vlasnikom Autobuske stanice ćemo ući u pregovore kako bismo našli komprormis o izmještanju na novu lokaciju, koja je i predviđena prostornom dokumentacijom. Mislim da tu neće biti problema, jer je riječ o ozbiljnom projektu od opšteg interesa za sve građane i grad”, istakao je Marković. Govoreći o izgradnji javne garaže, Marković je rekao da je postignut dogovor sa vlasnicima potrebnih parcela koje se nalaze iza objekta nekadašnjeg Bleda, te da postoji mogućnost da se dnevni red dopuni sa ovom tačkom. On je dodao da očekuje da će se u oktobru održati još jedna sjednica lokalnog parlamenta, a sve u skladu sa Planom i programa Skupštine grada.