Udruženje žena sa invaliditetom Impuls i MZ Galac u novim prostorijama :: Semberija INFO ::

 

Udruženje žena sa invaliditetom Impuls i MZ Galac u novim prostorijama


Pod krovom renoviranog objekta u Ulici Srpske vojske, na Dan Grada Bijeljina nove prostore za rad su dobili Udruženju žena sa invaliditetom „Impuls“ i mjesna zajednica Galac.

Prostorije koje je Grad ustupio „Impulsu“ na korišćenje površine su oko 120 kvadratnih metara i prilagođene su za pristup osobama sa invalivitetom. Prema riječima predsjednika ovog udruženja Tanje Milinković, članice „Impulsa“ će ih koristiti za izradu tradicionalnih rukotvorina, a u okviru mogućnosti, prostorije će biti na raspolaganju i drugim udruženjima osoba sa invaliditetom. Milinkovićeva je zahvalila Gradskoj upravi na još jednoj podršci radu ovog Udruženja i podsjetila na značajnu pomoć koju su članice i do sada dobijale od Grada.



- U proteklom periodu članice našeg Udruženja su uz finansijsku podršku Grada uspjele da uplate troškove Komisijske provjere u Fondu PIO, pri čemu je 16 članica dobilo rješenje sa ocjenom tjelesnog oštećenja i na osnovu toga mogu ostvariti zakonska prava osoba sa invaliditetom. Takođe, članica „Impulsa“ Milijana Krsmanović je, zahvaljujući novčanoj podršci Grada, završila četvrti razred fizioterapeutskog smjera i volontirala u Banji Dvorovi, a Gradska uprava je, u saradnji sa "Impulsom", obezbijedila u Domu zdravlja ginekološki sto za žene sa invaliditetom - podsjetila je Milinkovićeva.

- Nove prostorije potpuno odgovaraju našim potrebama. Pored dosadašnjih aktivnosti, nastavićemo i sa obukama naših članica, ali i drugih žena, jer nam je cilj prenošenje znanja. Otvoreni smo za sve žene, bilo da imaju ili nemaju invaliditet – poručila je predsjednik „Impulsa“.



Bolje uslove za rad imaće i Savjet mjesne zajednice Galac.
- Savjeti mjesnih zajednica su spona između građana i Gradske uprave i zato nastojimo da im obezbijedimo kvalitetne uslove za rad. Cilj nam je da, u skladu sa Evropskom poveljom o samoupravi, decentralizujemo odlučivanje i dio poslova iz svoje nadležnosti prenesemo na mjesne zajednice, odnosno da ih približimo građanima. Bijeljina ima 70 mjesnih zajedinca i nismo u mogućnosti da svima odjednom obezbjedimo nove ili renovirane prostorije, ali to činimo postepeno. Nadamo se da će MZ Galac i vrijedne žene iz „Impulsa“ na najbolji način iskoristiti ove prostorije – izrazio je svoje očekivanje prilikom primopredaje objekta gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Predsjednik savjeta mjesne zajednice Galac Tomislav Davidović je podsjetio da ova mjesna zajednica ima oko 5000 stanovnika i istakao da će nove prostorije značajno unaprijediti kvalitet rada Savjeta.
Za renoviranje prostorija u sklopu ovog objekta iz gradske kase je izdvojeno oko 40.000 KM, a za unutrašnje opremanje oko 10.000 KM.

Grad Bijeljina