PRVI KARAVAN ZIMNICE NA ZELENOJ PIJACI U BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

PRVI KARAVAN ZIMNICE NA ZELENOJ PIJACI U BIJELjINE


Dvadesetak semberskih domaćica izložilo je na bijeljinskoj Zelenoj pijaci prerađevine od voća i povrća u okviru pijačne manifestacije „Karavan zimnice“, koju je po prvi put organizovalo preduzeće „Komunalac“ koje gazduje ovom pijacom.

Danijel Perić, rukovodilac Službe za organizovanje pijačnih usluga kaže da bi ova manifestacija trebalo da postane tradicionalna i da se organizuje u okviru Dana oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu – 24. septembra.
 

„Svaka pijaca je ogledalo grada.  Izlagači zimnice će dio svojih prerađevina pokloniti javnoj kuhinji u Bijeljini, što potvrđuje da su Semberci vrijedni, marljivi i humani ljudi. Bijeljinska Zelena pijaca postoji već sedamdeset i jednu godinu i ona je prepoznatljiva u regionu po kvalitetu i raznovrsnosti ponude poljoprivrednih proizvoda, mliječnih i suhomesnatih proizvoda, voća i povrća. Ova pijaca raspolaže sa 303 pijačna stola i od aprila do septembra najviše je zakupljenih stolova. Utorkom i petkom su pijačni dani, kada ljudi sa sela donose svoje proizvode“, kaže Perić, ističući da je u proteklih šest godina sedamdeset odsto pijace popločano,  nabavljene su rashladne vitrine za mliječne i suhomesnate proizvode, a na pijaci postoji i „cvjetna ulica“.