TALAS DONATORSKIH VEČERI U REPUBLICI SRPSKOJ – BIJELjINA DOMAĆIN DRUGE DONATORSKE VEČERI HUMANITARNE ORGANIZACIJE SRBI ZA SRBE :: Semberija INFO ::

 

TALAS DONATORSKIH VEČERI U REPUBLICI SRPSKOJ – BIJELjINA DOMAĆIN DRUGE DONATORSKE VEČERI HUMANITARNE ORGANIZACIJE SRBI ZA SRBE


U utorak, 06. juna Humanitarna organizacija Srbi za Srbe održala je drugo donatorsko veče u Republici Srpskoj u Restoranu „Pet jezera“ u Bijeljini.  Preko 80 gostiju odazvalo se pozivu Humanitarne organizacije Srbi za Srbe da svojim prisustvom i donacijama pomogne adaptaciju kuće porodici Krstić-Marinković iz Bijeljine koja broji troje dece i živi uz velike zdravstvene i finansijske poteškoće. Procijenjena vrijednost projekta je 40.000 KM, što je ujedno predstavljalo i novčani cilj ovog događaja



Zahvaljujući donacijama prije događaja i na samom događaju prikupljeno je 24.100 KM. Na ime ovog događaja Humanitarna organizacija Srbi za Srbe očekuje određeni broj uplata u narednim danima. Izvještaj sa tačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org

Program je otvoren blagoslovom oca Velislava Mišure i pozdravnom riječju domaćina ovog događaja Vladimira Sarića i prijedsednika Organizacije u Republici Srpskoj Saše Vignjevića, nakon čega je pušten film u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina.



Atmosferu je začinila humanitarna aukcija na kojoj je licitirana ikona Majke Božije Trojeručice iz manastira Hilandara i dres reprezentativca Srbije Luke Jovića dok je za zabavni dio večeri bio zadužena ansambl „Fenečki biseri“ i bend „Stara priča“.

Pored Trebinja i Bijeljine, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe ove godine održaće donatorske večeri u Beogradu 13. juna, 20. juna Čačku i 12. septembra u Novom Sadu.



Humanitarna organizacija Srbi za Srbe postoji od 2005. godine i do danas su uspjeli da pomognu više od 3.200 porodica sa više od 15.000 djece. Do sada je prikupljeno skoro 24 miliona konvertibilnih maraka donacija dok su samo u prethodnoj godini prikupili više od 6 miliona konvertibilnih maraka.

Iza njih je rekordna godina kada govorimo i o pomoći i isporučenim donacijama u Republici Srpskoj. U prethodnoj godini pomogli su 17 porodica sa 85-oro djece, isporučili pomoć za četiri doma zdravlja, dva vrtića, jednu osnovnu školu i Narodnu kuhinju Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u Trebinju. Ukupna vrijednost isporučene pomoći u Republici Srpskoj u 2022. godini iznosila je više od 1.300.000 konvertibilnih maraka.