U Bijeljini održan sastanak predstavnika kulturnih centara Bijeljine, Ugljevika i Lopara :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini održan sastanak predstavnika kulturnih centara Bijeljine, Ugljevika i Lopara


Juče je u Bijeljini u JU Centru za kulturu „Semberija“  održan drugi po redu sastanak predstavnika Kulturnih centara Bijeljine, Ugljevika i Lopara.

Bila nam je čast da ovaj put Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina bude domaćin sastanka, kao začetnik ideje o saradnji ova tri Kulturna centra, a sve u cilju propagiranja i promocije kulturno-umjetničkih zajedničkih vrijednosti koje po tradiciji dijelimo.

Kao unapređenje neprocjenjivih tradicionalnih vrijednosti našeg podnevlja, buduća saradnja je neophodna kako bi sačuvali postojeća nasleđena kulturna dobra, kao i budućih kulturno umjetničkih vrijednosti koje nam kreira današnjica uklapajući se u novija-modernija nastojanja uvođenja novijih trendova koji oslikavaju svakodnevnicu i vrijednosti koje nam se ukazuju.

Ovaj vid sastanaka je uvertira u nastupajući period kada se planira i zvanično potpisivanje memoranduma o saradnji ova tri Kulturna centra, kako bi zajedničkim snagama, gdje se ukaže svaka podobna prilika za saradnju, unaprijedili doprinos u stvaranju dodatnih kulturoloških vrijednosti za svaku Opštinu koju svaki od ovih Centara predstavlja-zastupa pojedinačno, kao i zajednički u regionalnom pristupu istekao je direktor Igor Bešlić.     

Ovim Protokolom o saradnji reguliše se međuinstitucionalna saradnja između sporazumnih strana u zajedničkim segmentima koji proizilaze iz njihovih mogućnosti i institucionalne djelatnosti.

Protokol uspostavlja okvir unutar kojeg sporazumne strane sarađuju, kako bi olakšale razmjenu u pogledu kulturno umjetničkih aktivnosti i razmenu iskustva i znanja.

U skladu s time, a u cilju zajedničkog rada na mogućim projektima, Potpisnici bi sarađivati na zajedničkim programima i projektima kao što su: izložbe, promocije, pozorišne predstave, koncerti, manifestacije, festivali, seminari, prezentacije, naučni skupovi i slično.

Saradnja bi isto tako podrazumijevala razmjenu raspoloživih eventualnih tehničkih, profesionalnih ljudskih resursa, kao i razmjena intelektualnih iskustava, a sve u cilju realizacije zadatih predmetnih zajedničkih projektnih programskih sadržaja-aktivnosti.