ZPU “PREDUZETNIK”: PROSLAVILI SPASOVDAN :: Semberija INFO ::

 

ZPU “PREDUZETNIK”: PROSLAVILI SPASOVDAN


Zanatsko-preduzetničko udruženje “Preduzetnik” obilježilo je krsnu slavu Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan, a kao i prethodnih godina, slavi kumuje Gradska uprava. Izvšni direktor Udruženja Udruženja Milorad Stević istakao je da slavu proslavljaju u optimističnom raspoloženju.

-Bijeljinsko preduzetništvo je snažno i izdržljivo, iako je teško vrijeme za preduzetnike. U prošloj godini smo imali 114 zanatsko-preduzetničkih radnji više nego u 2021. godini, a nan a kraju 2022. godine imali smo 2183 aktivna preduzetnika od kojih je 808 žena preduzetnica”, rekao je Stević.On je dodao da je to rezultat i lokalne zajednice, ali i viših  organa vlasti.



-U toku je javni poziv Razvojne agencije za dodjelu bespovratnih sredstava u ženskom preduzetništvu i smo srećni zbog toga, a znamo da su podsticaji i olakšice rješenje i put kojim treba ići.  Sa posebnim zadovoljstvom želim da kažem da će se uskoro riješiti i zahtjev za podizanje donje stope PDV-a, sa 50. 000 KM, a mi smo u zahtjevu tražili 100. 000 KM”, rekao je Stević. On je dodao da će se organizovati i susreti i razgovori sa resornim ministrom Vojinom Mitrovićem, kako bi se pronalazili načini za bolji ambijent u preduzetništvu.

-Takođe, popularizujemo zanatska zanimanja, jer  biti zanatija nije sramota. Mi moramo stimulisati učenike da što više upisuju zanatska zanimanja”, rekao je Stević i izrazio zahvalnost lokalnoj zajednici od koje imaju podršku.

(Semberija info)