Učenici Poljoprivredno medicinske škole proslavljaju maturu :: Semberija INFO ::

 

Učenici Poljoprivredno medicinske škole proslavljaju maturu


Svečanim defileom gradskim ulicama, večeras je oko 250 učenika Poljoprivredno medicinske škole obilježilo, na svečan način, odjeveni u prelijepe maturske haljine i svečana odijela, završetak srednjoškolskog školovanja.



Zoran Despotović, direktor ove škole kaže da je ovo jedna od boljih generacija u kojoj je bilo 50 odlikaša od prve do četvrte godine, među njima i troje vukovaca sa prosječnom ocjenom pet tokom srednjoškolskog školovanja.



„U našoj školi obrazuju se budući zdravstveni radnici, veterinarski tehničari, učenici poljoprivredne i prerađivačke struke. Ovo je jedna od boljih generacija. Ove godine obavljali su praktičnu nastavu u zdravstvenim ustanovama, veterinarskim ambulantama, prerađivačkim preduzećima, što će im puno značiti u narednom periodu. Bilo je problema tokom pandemije virusa korona, kada je obavljana onlajn nastava, kada nije bilo prakse. Sada možemo slobodno reći da su, ipak, uspješno povezali teoriju i praksu. Mnogi od njih nastaviće školovanje, ali će puno njih potražiti prvi posao. Završili su struke koje su tražene u privredi, a veliki broj će nastaviti studiranje u Beogradu i Novom Sadu“, kaže direktor Despotović.



Ivana Vesić je završila trogodišnje zanimanje za pekara. Ona kaže da se pronašla u tom poslu, da ga izuzetno voli, a puno joj je pomogla i praksa u školi.



Veterinarski tehničari Katarina Rikić, Đorđe Krstić, Nemanja Mihajlović i Nataša Vuletić kažu da su odabrali pravi poziv. Neki od njih će nastaviti školovanje na fakultetima, dok će neki odmah potražiti svoj prvi posao.

(Semberija info)