Svečana akademija povodom 100 godina postojanja Gimnazije Filip Višnjić: Bijeljinska Gimnazija lučonoša obrazovanja Semberaca :: Semberija INFO ::

 

Svečana akademija povodom 100 godina postojanja Gimnazije Filip Višnjić: Bijeljinska Gimnazija lučonoša obrazovanja Semberaca


Ovo je veliki dan za učenike i profesore bijeljinske Gimnazije koji su nekoliko mjeseci pripremali program za obilježavanje velikog jubileja, izjavio je direktor Gimnazije „Filip Višnjić“ Vladimir Šavija,  prilikom organizovanja svečane akademije koja je u četvrtak naveče, 12 septembra, organizovana u Centru za kulturu „Semberija“ povodom  velikog jubileja - 100 godina postojanja Gimnazije „Filip Višnjić“.

„Naša želja je bila da prikažemo ono što je obilježilo gimnazijsko školovanje velikog broja Semberaca, a to su đačke uspomene, u godini velikog jubileja, stotinu godina od osnivanja bijeljinske Gimnazije. U proteklih stotinu godina kroz gimnaziju je prošlo oko deset hiljada naših sugrađana, od toga pedesetak naučnih radnika, doktora nauka, uglednih advokata, profesora, privrednih rukovodilaca, menadžera, ljekara. Jednostavno, Gimnazija je iznjedrila kvalitetne kadrove za nastavak školovanja i obrazovanja na visokoškolskim institucijama. Ponosni smo na tu činjenicu i to je ona prava mjera i mjerilo onoga što Gimnazija predstavlja i što je predstavljala u proteklih stotinu godina“, izjavio je Vladimir Šavija.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i obrazovanja u Vladi RS čestitala je učenicima i profesorima veliki jubilej i istakla da se bijeljinska Gimnazija „Filip Višnjić“ ubraja u kvalitetne obrazovne ustanove  koje su iškolovale brojne generacije uglednih i uspješnih građana Republike Srpske.

Semberija INFO/Lj. Ljubojević