Bijeljina: Tokom regionalne akcije sankcionisano 180 učesnika u saobraćaju :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Tokom regionalne akcije sankcionisano 180 učesnika u saobraćaju


Policijska uprava Bijeljina u periodu od 10.04. do 13.04.2023. godine provela je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanja ,,odnosa vozač-pješak“ i korištenje elemenata pasivne bezbjednosti. Dok je u periodu od 20. 04. do 23.04.2023. godine provedena akcija sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.
 
Tokom akcije kontrolisan je 341 učesnik u saobraćaju, pri čemu je 180 učesnika i sankcionisano. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 45 vozača od čega je sedam lišeno slobode zbog odbijanja da se podvrgnu testu i utvrđene koncentracije od preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu. Zbog odbijanja da se podvrgne testu na opijate, jedan vozač je isključen iz saobraćaja. 
 
Nadalje, zbog nekorištenja elemenata pasivne bezbjednosti saobraćaja izdato je 85 prekršajnih naloga, a po osnovu nepoštivanja ,,odnosa vozač-pješak“ sankcionisano je 49 učesnika u saobraćaju.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajene propise i pravila, da vožnju prilagode stanju i uslovima na putevima, te da ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola kako bi zaštitili sebe, ali i sve druge učesnike u saobraćaju.
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE
 
Aleksandra Marić