DDDK „Zdravlje“ Bijeljina: Počela trodnevna aprilska akcija darivanja krvi :: Semberija INFO ::

 

DDDK „Zdravlje“ Bijeljina: Počela trodnevna aprilska akcija darivanja krvi


Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ Bijeljina danas je u prostorijama Službe za transfuziju krvi krvi u krugu bijeljinske bolnice započelo svoju trodnevnu aprilsku akciju darivanja krvi.

Ukoliko se odlučite da darujete krv, to možete učiniti danas od 8,00 do 13,00 časova, kao i sutra 26. i prekosutra  27. aprila od 8,00 do 13,00 časova, a za davaoce organizovan je i zahvalni doručak i posluženje pića u prostorijama Službe za transfuziju krvi.

Željko Držaj, član predsjedništva DDDK „Zdravlje“ Bijeljina istakao je da je ova akcija veoma značajna, te da će trajati tri dana.



- Veoma je značajno dariviti krv i na taj način pomoći onima kojima je ova dragocjena tečnost neophodna. Nažalost, sve je manje davaoca, ali uspjeli smo animirati srednjoškolce  i ima ih mnogo koji su darivali krvi po prvi put. Iako ima omladine koja je po prvi put darovala krv, više ima onih stariji koji zbog svojih godina više ne mogu. Za ovu akciju je planirano oko 150 dobrovoljnih davalaca krvi, ali koliko će ih uspjeti darivati vidjećemo. Ovom prilikom pozvao bih sve koji su zainteresovani da postanu dobrovoljni davaoci krvi da se priključe našem društvu“, naglasio je Držaj za portal „Semberija info“ i dodao da DDDK „Zdravlje“ Bijeljina u toku godine ima pet redovnih akcija, te da je ova druga po redu ove godine.

Primarijus dr Snežana Gegić, načelnica Službe za transfuzijsku medicinu  Bijeljina istakla je da su im akcije koje organizuje DDDK „Zdravlje“ Bijeljina organizuju tri puta u toku godine izuzetno značajne.



- Nama ove akcije izuzetno znače, jer je to kontinuitet i obezbjeđivanje dovoljnih rezervi krvi kako bismo obezbijedili bijeljinsku bolnicu i sve one bolnice gdje je to najpotrebnije da tamo šaljemo krv i krvne komponente“, istakla je dr Gegić i dodala da dobrovoljni davaoci krvi mogu biti osobe od 18 do 65 godina života.


​Semberija info - S. Ristanović