NASTAVLjENA LIJEPA TRADICIJA DARIVANjA :: Semberija INFO ::

 

NASTAVLjENA LIJEPA TRADICIJA DARIVANjA


Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina nastavio je lijepu tradiciju darivanja povodom Bajrama. I ove godine je 300 korisnika Narodne kuhinje u Bijeljini uz redovne obroke dobilo po jednu baklavu. Gradaščević je prije pet godina prvi put načinio ovakav gest a povratne informacije su ga dodatno učvrstile da ne posustane.

-Mjesec ramazana je mjesec posta. Tokom ovog mjeseca postači se uče, zapravo treniraju i disciplinuju svoje želje i prohtjeve. Tako da muslimani ramazan doživljavaju kao školu u kojoj nastojimo ponoviti gradivo ih skromnosti, strpljenja, solidarnosti i altruizma. Shodno tome, trudimo se da nastavimo tako i u postramazanskom periodu. Ovo je peti put da povodom ramazanskog Bajrama  počastimo naše socijalno ugrožene sugrađane koji putem Narodne kuhinje zadovoljavaju osnovne potrebe za hranom. Svjestan sam da je ovo simnoličan gest ali ne želim propustiti priliku da u granicama svojih mogućnosti pomognem najugroženijima da baram na jedan trenutak osjete radost koju donosi Bajram“, rekao je Mustafa Gradaščević za „Semberija INFO“.

Baklave su napravljene u UR „Kurt Baklavası“ koja po orginalnoj turskoj recepturi proizvodi nekoliko vrstva ovog slatkog kolača.

(Semberija info)