Rasvijetljenost krivičnih djela veća od osamdeset odsto :: Semberija INFO ::

 

Rasvijetljenost krivičnih djela veća od osamdeset odsto


Stanje bezbjednosti u protekla tri mjeseca na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina možemo ocijeniti zadovoljavajućim, izjavio je Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina na redovnoj konferenciji za štampu koja je danas održana u Bijeljini.

Terzić je istakao da su u prva tri mjeseca ove godine evidentirana ukupno 244 krivična djela, od čega 120 krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu i 124 krivična djela po poznatom izvršiocu.

 “Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi više od osamdeset odsto. Nadležnim tužilaštvima podneseno je 200 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 199 osoba, među kojima je i petoro  maloljentika. Najviše je krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, oko 85 odsto. Evidentirano je i 64 slučaja iz oblasti opojnih droga, dvanaest krivičnih djela i 52 prekršaja. U oblasti privrednog kriminaliteta nadležnim tužilaštvima podneseno je 14 izvještaja protiv dvadeset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili dvadeset krivičnih djela. Ukupna materijalna šteta iz oblasti privrednog kriminaliteta iznosi oko 1,3 miliona KM, dok protipravno stečena imovinska korist iznosi oko 1.390.000 KM”, izjavio je Terzić, podsjetivši da su u prva tri mjeseca evidentirana i 124 slučaja narušavanja javnog reda i mira u kojima je počinjeno 172 prekršaja protiv javnog reda i mira.



“U prva tri mjeseca evidentirana su dva ilegalna migranta koji su ilegalno prešli granicu BiH u zoni operativne nadležnosti Policijske uprave Bijeljina. U ovom vremenskom periodu evidentirana je 251 saobraćajna nezgoda. Tri osobe su smrtno nastradale, petnaest osoba je zadobilo teške tjelesne povrede, dok je 67 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede. Zbog počinjenih prekršaja iz oblasti saobraćaja, izdato je 3.963 prekršajna naloga, 401 vozač je isključen iz saobraćaja, kao i 24 vozila. U narednom periodu očekuje nas obilježavanje Prvomajskih praznika, kada veliki broj sugrađana posjećuje obližnja izletišta. Apelujemo na građane da se suzdrže od prekomjerne konzumacije alkohola i vožnje pod dejstvom alkohola, naglasio je Terzić, istakavši da će policijski službenici u sklopu preventivnih aktivnosti obilaziti pomenuta izletišta.

Detaljnije su o rezultatima tromjesečnog rada policije govorili Srđan Gajić, načelnik Sektora kriminaliteta i Radenko Knežević, inspektor u Sektoru bezbjednosti saobraćaja.

Semberija info