PASS: CILj UKUPNO 1100 ZAPOSLENIH :: Semberija INFO ::

 

PASS: CILj UKUPNO 1100 ZAPOSLENIH


Filijala kompanije „Pass“ u Bijeljini od danas je bogatija za proizvodnu halu površine 11.000 kvadratnih metara, čime je dostignuto ukupno 16.000 kvadratnih metara korisnog prostora u vlasništvu ove firme u Bijeljini.
- Ostaje nam još da završimo izgradnju upravne zgrade i time ćemo zaokružiti trenutne potrebe za radnim prostorom za naše radnike. Trenutno zapošljavamo 550, od prošle godine primljeno je oko 350 radnika, a cilj nam je da dostignemo broj od 1100 zaposlenih. Očekujemo podršku od strane Vlade, pogotovo imajući u vidu da naša cjelokupna proizvodnja ide u izvoz – izrazio je svoje očekivanje direktor Rado Maletić.
  

Otvaranju nove proizvodne hale  u selu Ljeskovac pored Bijeljine prisustvovao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković koji je istakao da su preduzeća poput bijeljinskog „Passa“ važni nosioci razvoja Srpske.
- Od većinskog njemačkog vlasnika ove kompanije smo čuli da postoji mogućnost da se proizvodni pogoni, koji su sada uglavnom u Poljskoj, budu postepeno preseljeni u Srpsku. Naš interes je da zaposlimo stanovništvo, a njihov da ostvare profit i nadam se da će „Pass“ nastaviti sa širenjem proizvodnih kapaciteta kod nas – istakao je predsjednik Vlade.


- Ova kompanija već godinama ispunjava svoje poslovne planove i, što se tiče Grada, neće imati ni jednu prepreku da tako i nastavi. Lokalna samouprava, u okviru svojih nadležnosti, maksimalno podržava „Pass“ i druga preduzeća u Semberiji, a slično očekujemo i od Vlade, jer nam je zajednički cilj zapošljavanje stanovništva i razvoj ekonomije – poručio je gradonačelnik Mićić na svečanosti u Ljeskovcu.

Kompanija „Pass“ proizvodi auto-dijelove za poznate svjetske kompanije, među kojima su „BMV“ i „Volvo“, a u asortimanu proizvoda je nekoliko tipova cjevčica za protok tečnosti i vazduha, provlačenje kablova i pritisak.