Grad Bijeljina dobija novo lice :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina dobija novo lice


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je na nedavno održanoj konferenciji za medije da na 59 hektara javnih površina, na području Grada Bijeljina, počinje košenje ambrozije, koja je u punom cvatu, kao i  da se nastavlja košenje trave na 210 kilometara oko putnog pojasa, čime se intenzivnnije pristupa uređenju Grada.

- Pojačali smo aktivnosti na košenju i uređenju zelenih površina, a od Komunalne policije očekujemo da nam pomogne i opomene sve na čijim se privatnim posjedima ambrozija nalazi - naveo je Mićić.

On je dodao da Grad sa preduzećem "Komunalac" ima ugovor o održavanju javnih površina vrijedan 224.000 KM.

- Kada je riječ o čišćenju divljih deponija, za koje je predviđeno oko 50.000 KM, može se reći da ih je sve manje - naglasio je Mićić.

Gradonačelnik Bijeljine naglasio je da će sve inspekcije i Komunalna policija pojačati kontrole u vezi sa ovim problemima.

Govoreći o projektima koji će biti realizovani u narednom periodu, Mićić je rekao da slijedi i izmještanje radionica iz stare Tehničke škole u centru grada u prostorije te škole u Račanskoj ulici. Osim toga, radionice će biti modernizovane novim mašinama i uređajima kako bi budućim učenicima bilo pruženo najbolje dualno obrazovanje koje odgovara zahtjevima privrede.

Dugo najavljivano izmještanje autobuske stanice biće izvršeno uz pomoć dijela planiranih kreditnih sredstava u toku naredne godine.

- Ukoliko Vlada ispuni obaćanje i prenese zemljište nekadašnje Željezničke stanice na Grad, izgradnjom nove autobuske stanice gužve u centru Bijeljine biće značajno smanjene - istakao je Mićić.

Ljepši izgled Grad će dobiti i nakon potpune rekonstrukcije i vraćanja prvobitnog sjaja Sokolskom domu, a Bijeljinci će imati značajno kvalitetniju ponudu kulturnih sadržaja u Gradu.

- Oko mililion KM biće uloženo u obnovu Sokolskog doma, koji će uskoro preći na listu stalnih spomenika kulture u BiH. To je jedna od najzačajnijih i arhitektonski najvrjednijih zgrada izgrađenih između dva rata u Bijeljini i mi ćemo je vratiti kulturi. U Sokolskom domu biće smješteno Gradsko pozorište, Hor „Srbadija“, SPKD „Prosvjeta“ , SKUD „Semberija“, odnosno, svi renomirani predstavnici kulturnog života Grada  – naglasio je Mićić.

Pored navedenih projekata, planirano je da se  500.000 KM utroši na rekonstrukciju Gradske toplane, odnosno, na promjenu energenta koji se koristi za grijanje.

Grad Bijeljina