Izgradnja Centra za socijalni rad primjer javašluka Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata :: Semberija INFO ::

 

Izgradnja Centra za socijalni rad primjer javašluka Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata


- Nova zgrada Centra za socijalni rad predstavlja primjer loše saradnje i loše obavljenog posla. Nakon što nam je odobren kredit Svjetske banke za izgradnju novog objekta, jer je stari bio neuslovan i potpuno uništen u poplavama 2014. godine, zbog nedomaćinskog odnosa Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata prema ovom projektu, Grad Bijeljina je dobio jedan poluzavršeni objekat i obavezu vraćanja kredita čija sredstva nisu iskorišćena namjenski, kako su planirana, istakao je na  konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.



On je podsjetio da je Grad obezbijedio početna sredstva za izgradnju nove zgrade Centra za socijalni rad i na osnovu uspješno započetog posla, od Svjetske banke dobio kredit u iznosu od milion KM, kako bi se zgrada u potpunosti završila.

- Posao je preuzela Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata, koja je raspisala tender, izabrala izvođača radova i nadzor. Prvobitnim ugovorom je predviđeno da se kompletan posao završi za 100 dana, odnosno, do kraja 2018. godine. Grad je bio korektan i dao saglasnost na produženje roka igradnje ali i zadnji rokovi su probijeni. Bliži se kraj 2019. godine, a mi osim rata kredita nemamo ništa - izričit je Mićić.
Gradskoj upravi je dostavljena na potpis okončana situacija, koju Gradonačelnik nije potpisao jer su radovi koji su izvedeni na zgradi u suprotnosti sa odredbama u ugovoru.



- Kablovi od struje vise pored zgrade, ugrožavajući prolaznike. Umjesto četvrtog sprata, urađen je treći, a donijeli su okončanu situaciju na potpis. Molim sve novinarske kuće da odu na lice mjesta i uvjere se da je tamo na djelu bio opšti javašluk. Uslov da dobijemo sredstva je bio da Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata preuzme realizaciju projekta, i Gradska uprava Grada Bijeljina nije pravila problem, jer smo očekivali da će se oni odgovorno ponijeti, kako i dolikuje jednoj ustanovi tog značaja. Pismeno ću obrazložiti zbog čega neću da potpišem okončanu situaciju, a od onih koji su realizovali ovaj posao tražiću odgovornost  - bio je jasan Mićić.

Grad Bijeljina