Saopštenje koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”: Stanovnici MZ Janja: Petrović opstruiše provođenje Zakona o legalizaciji :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”: Stanovnici MZ Janja: Petrović opstruiše provođenje Zakona o legalizaciji


Stanovnici Mjesne zajednice Janja, Novog Naselja nezadovoljni su uoči večerašnjeg najavljenog dolaska gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića kritikujući ga da provodi opstrukciju provođenja Zakona o legalizaciji stambeno poslovnih objekata izgrađenih prije 2013 godine.  Petrović je, kako naglašavaju, zadržao plaćanje gradskih taksi i drugih troškova, dok su druge opštine i gradovi obezbijedili da se oni ukinu i legalizacija bude besplatna.


 
„Iako je Zakon o legalizaciji stupio na snagu prije 4 mjeseca, mi na području grada Bijeljine još uvijek nemamo tačno utvrđena pravila po pitanju njegove primjene. Smatramo da se radi o gradonačelnikovoj teškoj opstrukciji, koja se provodi na taj način da se Gradska uprava ne odriče naplate taksi, kojih se trebala odreći u korist građana koji žele legalizovati objekte“ rekao je danas Boris Klašnja, član Savjeta Mjesne zajednice Janja.


 
Mjesna zajednica Janja je uz Koviljuše i Dvorove najveće izbjegličko naselje na području Grada Bijeljine. Stanovnici ovih naselja tvrde da i pored niza olakšica koje je još u jesen prošle godine, Republika Srpska predvidjela za legalizaciju objekata izgrađenih prije 2013. godine, oni do danas ne znaju kako da besplatno ostvare to pravo na području grada Bijeljine.
 
(Pokrenimo Bijeljinu)