Konferencija gradonačelnika Miće Mićića: Pojačane aktivnosti na uništavanju ambrozije :: Semberija INFO ::

 

Konferencija gradonačelnika Miće Mićića: Pojačane aktivnosti na uništavanju ambrozije


Gradonačelnik Mićo Mićić na koferenciji za novinare, naglasio je da su na snazi pojačane aktivnosti na uništavanju ambrozije na području Semberije i da su angažovane sve nadležne službe i komunalna preduzeća.

Mićić je dodao da pored angažovanja službi, očekuje da će se i privredna i fizička lica angažovati i da će na privatnim parcelama i dvorištima pristupiti istom zadatku, a kao što je više puta istaknuto, skupštinskom odlukom su predviđene novčane kazne u iznosu od 150 do 2.000 KM za lica koja ne preduzimaju mjere na suzbijanju i uništavanju ambrozije. Na konferenciji je pojašnjen i razlog zbog najave o kreditnom zaduženju za kapitalne projekte u iznosu od šest miliona konvertibilnih maraka.

-Izmještanje radionica Tehničke škole nam je veoma bitan jer je potrebno objediniti i modernizovati prostor koji je neophodan našim učenicima, a zbog rasterećenja saobraćaja u gradu, neophodno je izvršiti izmještanje autobuske stanice. Takođe, Sokolski dom koji je pod zaštitom Komisije za očuvanje spomenika kulture, potrebno je urediti i opremiti kako bi ga koristili za potrebe pozorišta, te potrebe Hora “Srbadija” i za druge kulturne sadržaje, pojasnio je Mićić i dodao da bi se od kreditnih sredstva realizovali i drugi infrastruktni projekti, kao što je rekonstrukcija Ulice Stefana Dečanskog.

​Prema Mićićevoj najavi, za oko dva mjeseca bi u Bijeljinu trebao da stigne gas, a korištenje gasa za grijanje, čim se steknu uslovi i ispoštuju procedure, doprinijeće zaštiti životne sredine, jer će biti manje zagađenja u zimskom periodu.

Semberija INFO/O. Stjepanović