Saopštenje koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”: Jurišnici Milićevića i Babalja neće spriječiti provođenje volje građana Bijeljine :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”: Jurišnici Milićevića i Babalja neće spriječiti provođenje volje građana Bijeljine


Preko 300 aktivista SDS-a i PDP-a iz cijele Republike Srpske stiglo je u Bijeljinu da brane gradonačelnika Ljubišu Petrovića od Semberaca!
 
Ti jurišnici sa opasnim namjerama lijepo su dočekani i ugošćeni u našem gradu, gdje spavaju i hrane se u ovdašnjim hotelima. Račune će ispostaviti Gradskoj upravi i budžetu Bijeljine, iz kog se posljednjih sedmica nemilice i nezakonito izvlači gotov novac kako bi Ljubiša Petrović kupio podršku sugrađana na predstojećem referendumu o opozivu.
 
Prema informacijama kojima raspolažemo, najbrojniji u invaziji Bijeljine su aktivisti SDS-a iz Teslića, pod komandom v. d. predsjednika te stranke Milana Miličevića, i aktivisti SDS-a iz Istočne Ilidže, kojima komanduje poslanik te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Darko Babalj.
 
Pomenute „udarne grupe“ planiraju da u Bijeljini 19. marta na različite načine ometaju provođenje referenduma o opozivu Ljubiše Petrovića. U planu im je izazivanje incidenata na biračkim mjestima, s ciljem da ponište listiće ili na druge načine izborni proces proglase neregularnim. Sve to, po instrukcijama šefova „udarnih grupa“, i danas i u nekoliko prethodnih dana najavljuje Ljubiša Petrović u svojim objavama na društvenim mrežama, u pokušaju da nedjela koja planiraju pripišu našoj koaliciji.
 
Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ poziva građane da zajedno, na miran i dostojanstven način, izađemo na referendum i potvrdimo volju većine koja je za opoziv Ljubiše Petrovića. Bijeljina ne smije i neće postati poprište različitih političkih avanturista. Isti smo narod, nećemo da budemo poligon za političke podjele i svađe, koje Petrović podstiče više od dvije godine. Pozivamo građane da 19. marta budu jedinstveni i da pošalju kućama te koji su došli da nas svađaju i dijele. Pokrenimo Bijeljinu!
 
(Pokrenimo Bijeljinu)