CENTAR ZA SOCIJALNI RADI I CRVENI KRST BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

CENTAR ZA SOCIJALNI RADI I CRVENI KRST BIJELjINA


BESPLATAN PREVOZ DJECE S POSEBNIM POTREBAMA

Centar za socijalni rad i Crveni krst potpisali su protokol o saradnji koja podrazumijeva besplatan prevoz djece s posebnim potrebama od kuće do Dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama i obratno, a prevoz će se vršiti i za nekoliko mališana koji imaju i školske obaveze”, rekao je direktor Centra za socijalni rad Milorad Sofrenić.

​ On je dodao da će Crveni krst pored vozila, obezbijediti i profesionalnog vozača i pratioca, a Centar će preuzeti finansijske obaveze. Od 21 djeteta, korisnika Dnevnog centra, sedmoro ide i u školu, a protokolom je definisano da se i ta usluga obavlja po istom principu. Ova aktivnost Centra za socijalni rad i Crvenog krsta,  zaštitiće finansijske troškove roditelja koje su koristili za prevoz djece i omogućiti im da to vrijeme drugačije iskoriste, a djeca će biti pod nadzorom stručnih osoba. Sekretar Crvenog krsta Aleksandar  Savić, pojasnio je da će ove aktivnosti biti provođene sa postojećim kapacitetima, a nastojaće da se obezbijedi i specijalno, namjensko vozilo.

-Uradili smo anketu sa roditeljima prije potpisivanja protokola, a anketiranjem smo utvrdili da je ova aktivnost naišla na podršku i odobravanje roditelja. Upoznaćemo ih i sa našim osobljem, koje  će od ponedeljka provesti sedam dana sa mališanima u Dnevnom centru, kako bi se upoznali. Vozač je sa dugogodišnjim iskustvom, a pratilac je nastavnik razredne nastave sa, takođe, dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom s posebnim potrebama”, rekao je Savić.