"POKRENIMO BIJELjINU": GRAĐANI ŽELE PROMJENE :: Semberija INFO ::

 

"POKRENIMO BIJELjINU": GRAĐANI ŽELE PROMJENE


Predstavnici Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“ održali su večeras veliki skup u Gradskom bioskopu. Pored predstavnika svih političkih subjekata članova Narodne koalicije večerašnjem skupu je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik. Kao i na svim dosadašnjim tribinama održanim širom Semberije i večeras su građani pozvani da na referendumu u nedjelju, 19. marta, podrže opciju ZA OPOZIV.

-Prethodnih dana smo obišli Semberiju i u neposrednom kontaktu sa građanima razgovarali o trenutnom stanju u našem gradu. Nebrojeno puta smo ponovili šta sve zamjeramo gradonačelniku i, na osnovu povratnih informacija koje smo dobili na terenu siguran sam da od ponedjeljka, 20. marta ovaj grad okreće novi list u svojoj istoriji", izjavio je Miroslav Milovanović, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik je naglasio da Bijeljina, kao jedan od najvećih i najvažnijih centara u Republici Srpskoj, zaslužuje stabilnu vlast koja će biti pokretač pozitivnih trendova u svim oblastima društvenog života. On je takođe istakao da podržava proces opoziva gradonačelnika Petrovića koji je pokrenut na inicijativu skupštinske većine koja predstavlja većinsku, demokratsku volju naroda. 

-Ovdje je na testu vladajuća koalicija. Ljudi su okupljeni oko ovoga, vjerujem da je to gotova stvar i jedina vijest koju očekujem u nedjelju navečer jeste da je smijenjen gradonačelnik i da se pripremamo za izbor novog. Kada je Petrović izabran to je bila velika greška, izgubljeni su značajni poslovi, jer je saradnja gradske i republičke vlasti u potpunosti izostala", izjavio je Dodik.



On je naveo da se u Bijeljini gradi auto-put ka Rači, da su počeli pregovori i potpisani prvi ugovori za dionicu Bijeljina - Brčko, da slijedi izgradnja drinskog nasipa, brze saobraćajnice prema Zvorniku, te istakao da je sve što je obećavao i ispunjeno. Prema njegovim riječima, u Bijeljini je republička vlast do sada investirala više od 250 miliona KM (zgrada bolnice, obilaznica, podrška poljoprivrednim proizvođačima, uređenje kanala Dašnica...).

-U posljednje dvije godine iz Bijeljine nemamo značajnijih zahtjeva za projekte, tek nešto vrijedno devet miliona KM, a Vlada je nedavno sumirala projekte koje ćemo ovdje raditi narednih pet godina i njihova je vrijednost milijardu i 400 miliona KM", naveo je Dodik.

Nakon završetka tribine građani su uživali u koncertu virtuoza na harmonici, Bijeljinca Dušana Sekulića i njegovog benda. Koncert je poklon Narodne koalicije "Pokrenimo Bijeljinu" svim stanovnicima Semberije.



Semberija info