Univerzitet Sinergija: Dvoje studenata putuje na studentsku razmjenu u Estoniju :: Semberija INFO ::

 

Univerzitet Sinergija: Dvoje studenata putuje na studentsku razmjenu u Estoniju


Studenti Univerziteta Sinergija, Tamara Mitić, studentkinja završne godine Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo, i Stefan Lukić, student završne godine Filološkog fakulteta, uskoro će u okviru međunarodne razmjene studenata i evropskog „Erasmus + projekta mobilnosti studenata“ otputovati u Letoniju, na Univerzitet Liepaja, gdje će provesti jedan semestar.

Profesor dr Milenko Stanić, prorektor Univerziteta Sinergija, iskoristio je priliku na konferenciji za štampu, organizovanoj tim povodom, i saopštio da je Univerzitet Sinergija u ovoj godini uspješno izvršio reakreditaciju univerziteta.

„Prva akreditacija Univerziteta Sinergija, na rok od pet godina, izvršena je u 2015. godini. U ovoj godini taj rok je istekao  i mi smo pravovremeno pripremili kompletnu proceduru i tokom avgusta dobili smo novo rješenje o reakreditaciji Univerziteta Sinergija za narednih pet godina. U ovoj godini smo ušli prvi put i u proces akreditacije studijskih programa, tako da smo uspješno akreditovali pet studijskih programa. U toku su određene aktivnosti za uspješno akreditovanje još tri studijska programa za drugi ciklus – master studije. Na taj način ćemo u narednoj školskoj godini zaokružiti proces  osam studijskih programa. U procesu akreditacije ocjenjuje se desetak kriterija kvaliteta, a među njima je posebno važan kriterij – međunarodna saradnja.  Uložili smo značajan napor da poboljšamo kriterij međunarodne saradnje i naša Kancelarija za međunarodnu saradnju aktivno se uključila u evropske projekte međunarodne saradnje, kao što je i „Erasmus +“. Naši profesori na mjesečnom nivou imaju projekte međunarodne razmjene i već su bili u Poljskoj, Rumuniji i Letoniji. Sada su stvorene pretpostavke da se i naši studenti uključe u međunarodnu razmjenu“, istakao je profesor doktor Milenko Stanić.