Auto-put ujedinio poziciju i opoziciju :: Semberija INFO ::

 

Auto-put ujedinio poziciju i opoziciju


Jednoglasno i bez političkih podjela, na 31. sjednici gradskog parlamenta, usvojen je Prostorni plan Grada Bijeljina, strateški dokument koji u narednih 20 godina određuje dugoročne ciljeve i mjere prostornog razvoja, a kojim se, između ostalog, definiše i konačna trasa budućeg auto-puta kroz Semberiju.



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su prilikom izarade i usvajanja Prostornog plana sve zakonske procedure sprovedene.
- Drago mi je da je Prostorni plan usvojen jednoglasno. Gradska uprava je od resornog ministarstva i JP "Putevi Republike Srpske" dobila neophodne saglasnosti. Poštovali smo mišljenje struke i usvojili sve izmjene koje su oni predložili. Naš jedini zahtjev je bio da auto-put ide trasom koja je bliže Bijeljini. Zahtjev je  ispunjen i prema usvojenoj verziji Prostornog plana, ova saobraćajnica biće udaljena od Grada oko četiri kilometra - najavio je Mićić.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Markovića izrazio je zadovoljstvo što su odbornici prepoznali značaj usvajanja Prostornog plana za Semberiju.
- Kada su u pitanju vitalni interesi Grada, na današnjoj skupštini odbornici pozicije i opozicije su pokazali političku zrelost i jednoglasno usvojili Prostorni plan, odnosno, konačnu trasu auto-puta koji će prolaziti pored Bijeljine  - dodao je Marković.

On očekuje da će se problemi sa eksproprijacijom zemljišta na području sela Brodac ubrzo riješiti.
- Sa mještanima ćemo dogovoriti cijenu koja će im biti prihvatljiva, kako bi se realizacija ovog izuzetno značajnog projekta za Semberiju odvijala nesmetano. Naći ćemo način da svi budu zadovoljni - naglasio je Marković.

Usvajanjem Prostornog plana Grad Bijeljina je ispunio sve obaveze koje su na lokalnoj zajednici da bi izgradnja auto-puta kroz Semberiju mogla početi. Procedura raspisivanja tendera, izgradnja i finansiranje ovog projekta u nadležnosti je Vlade Republike Srbije.

Grad Bijeljina