Narodna Koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“: Gradonačelniče, koliko godina je potrebno za izradu projekta gradske dvorane? :: Semberija INFO ::

 

Narodna Koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“: Gradonačelniče, koliko godina je potrebno za izradu projekta gradske dvorane?


Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ pita gradonačelnika zbog čega je više od dvije godine čuvao milion konvertibilnih maraka namjenskih sredstava za izgradnju sportske dvorane i zašto građanima Bijeljine nije predstavio idejni projekat mnogo ranije, nego baš u vrijeme kada je većina političkih subjekata odlučila da ga opozove zbog kontinuiranog nerada, nesposobnosti i neodgovornosti?
 
- Smatramo da je javno objavljivanje idejnog projekta gradske sportske dvorane u vrijeme priprema za opoziv čist marketinški trik koji ipak neće pomoći Ljubiši Petroviću da sačuva fotelju i stotine hiljada maraka zarađenih neradom, širenjem mržnje, podjela i svađa među građanima. Degutantno je da samo dan nakon što su bijeljinski sportisti izrazili nezadovoljstvo zbog kašnjenja tranši iz budžeta grada i neuslova u kojima održavaju treninge, gradonačelnik sakriven iza svog „Fejsbuk“ profila iznosi detalje navodnog idejnog rješenja – saopšteno je iz Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“.
 
Iz Koalicije su podsjetili da je aktuelni gradonačelnik proteklih godina, i to uvijek u februaru, pompezno najavljivao završetak idejnog rješenja za sportsku dvoranu i da je sve moguće provjeriti na Internetu.
 
- Februarska tradicija izjava u vezi sa idejnim rješenjem gradske sportske dvorane se nastavlja. Ako je u 19. vijeku za samo dvije godine, bez korištenja savremene mehanizacije, izgrađen Ajfelov toranj, pitamo gradonačelnika koliko njemu i njegovim stručnim saradnicima treba vremena da Bijeljinci ugledaju savremenu sportsku dvoranu, koja će hiljadama sportista iz našeg grada omogućiti normalne uslove za profesionalno usavršavanje? Otkako je on gradonačelnik, sve stoji. Naš grad više ne može da čeka – ističu iz Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“.
 
U saopštenju je navedeno da je narod prozreo namjere i način rada odlazećeg gradonačelnika, koji je dozvolio da miliona KM gubi vrijednost u doba inflacije i sveopšte nestabilnosti, dok istovremeno na svom „Fejsbuk“ profilu otvoreno poručuje da će se građani načekati do realizacije i izgradnje ovog važnog objekta za sportski život Bijeljine.