NEOVLAŠTENA UPOTREBA PEČATA SKUPŠTINE GRADA :: Semberija INFO ::

 

NEOVLAŠTENA UPOTREBA PEČATA SKUPŠTINE GRADA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podnio je krivične prijave Okružnom javnom tužilaštvu protiv Aleksandra Đurđevića, predsjednika Skupštine grada i Dejana Blagojevića, sekretara Skupštine.
 
Krivična prijava se podnosi zbog postojanja osnova sumnje da je Dejan Blagojević 28. februara neovlašteno preuzeo dva pečata, jedan koji se odnosi na Skupštinu grada i drugi koji se odnosi na Stručnu službu skupštine. Pečat Skupštine grada neovlašteno je predao Aleksandru Đurđeviću 1. marta i to sve bez rješenja Gradonačelnika, kojim se ovlašćuju za upotrebu i čuvanje pečata, kojim je predsjednik Skupštine raspolagao počev od 1. marta, pa na dalje u neutvrđene svrhe.
 
Dakle, Dejan Blagojević nije bio ovlašten za čuvanje i upotrebu navedena dva pečata, niti je bio ovlašten da skupštinski pečat daje na korištenje i upotrebu Aleksandru Đurđeviću, koji takođe nije bio ovlašten za čuvanje i upotrebu pečata Skupštine grada.
 
Iz ovog proizilazi da postoje osnovi sumnje da su ovakvim radnjama ostvareni elementi krivičnih djela koja se odnose na Oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa i Samovlašće iz Krivičnog zakona Republike Srpske.