Namjereno urušavanje sporta ili nesmotrenost: Gradonačelnik umanjio procenat fudbalerima za 4,5 odsto :: Semberija INFO ::

 

Namjereno urušavanje sporta ili nesmotrenost: Gradonačelnik umanjio procenat fudbalerima za 4,5 odsto


Savjet za sport Skupštine grada Bijeljina iznenađen je saznanjem da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović umanjio procenat pripadajućih budžetskih sredstava fudbalskim kolektivima za čak 4,5 odsto, te ovakvim potezom direktno ugrozio opstanak i razvoj najmasovnijeg sporta u Semberiji.
 
Ovim putem želimo da podsjetimo javnost da je u prošlogodišnjoj Odluci o raspodjeli sredstava za sport i fizičku kulturu fudbalskim kolektivima, koji podrazumijevaju muški i ženski fudbal, kao i futsal, pripadalo 57,40 procenata, a u 2023. godini taj iznos je smanjen na 52,90 odsto od planiranog budžeta.
 
Odbornici skupštinske većine iz godine u godinu, kroz amandmansku proceduru, trude se da povećaju budžet za bijeljinske sportiste, što je ove godine rezultiralo sa 1.400.000 konvertibilnih maraka namijenjenih sportskim kolektivima grada Bijeljina.
 
Zato nas u najmanju ruku čudi ovakva odluka gradonačelnika, jer smo svjesni da je fudbal najmasovniji sport u našem gradu, da okuplja najviše mladih, kao i da bijeljinski klubovi i pojedinci iz svijeta fudbala imaju zavidan renome kroz istoriju ovog sporta u Semberiji.
 
Još jednom, želimo da istaknemo negativne posljedice koje će trpjeti bijeljinski sport i treneri, fudbaleri i uprave klubova koji vrijedno rade i postižu zapažene rezultate u Republici Srpskoj, BiH i regiji.