JZU Bolnica “Sveti Vračevi”: Potpisan još jedan važan sporazum o saradnji :: Semberija INFO ::

 

JZU Bolnica “Sveti Vračevi”: Potpisan još jedan važan sporazum o saradnji


JZU Bolnica “Sveti Vračevi”, danas je potpisala sporazum o saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodina iz Sremske Kamenice. Ovim sporazumom Opšta bolnica u Bijeljini nastavlja praksu dobre saradnje sa zdravstvenim ustanovama u regionu.



- Ovo je još jedan od velikih dana za bijeljinsku Bolnicu. Juče smo imali helikopterski transport dva pacijenta do naše ustanove  i sve je to znak da naša Bolnica prevazilazi naše okvire, okvire Semberije i regije koju pokrivamo. Saradnju sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodina iz Sremske Kamenice, prof. Redžek i ja smo dogovorili još prije pola godine i ta saradnja već traje. Posljednja četiri mjeseca kolege iz Instituta  borave ovdje sedam dana  svakog mjeseca. Najvažnija tri stuba saradnje u okviru ovog sporazuma  obuhvataju liječenje pacijenata, naučno istraživački rad i edukaciju. Želim naglasiti da nastavljamo saradnju i sa Dedinjem, koja će i dalje trajati, ali mi se širimo i imamo veliki broj pacijenata iz svih krajeva Republike Srpske i Federacije, kao iz zemalja u okruženju,  tako da su nama ovakve ustanove kao što je Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodina i te kako potrebni”, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Opšta bolnica “Sveti vračevi”.



 Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodina prof. dr Aleksandar Redžek, izrazio je zadovoljstvo potpisavanjem ugovora koji, kako je rekao, predstavlja samo krovni sporazum jedne već dugogodišnje saradnje.

- Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodina je uvijek bio avangardna i progresivna ustanova, čiji je imperativ uvođenje novih zdravstvenih procedura u cilju unapređenja kvaliteta liječenja pacijenata. Sada i u bijeljinskoj bolnici imamo saradnike, koji i sami imaju imperative u svom radu da podižu kvalitet liječenja pacijenata i ovakva saradnja može samo da doprinese tome. Ova saradnja je rezultat našeg međusobnog prijateljstva, dobrog razumijevanja i istog načina razmišljanja, a sve u cilju unapređenja kvaliteta našeg rada”, istakao je prof. dr Aleksandar Redžek.

Prof. dr Zlatko Maksimović je podsjetio da je u posljednje dvije godine, od kako je u Bolnici “Sveti Vračevi"  otvorena angio sala, do sada urađeno preko 400 akutnih infarkta, čime su, kako je istakao, spašeni mnogi životi. On je ovom prilikom najavio da je Bolnica pokrenula i inicijativu za izgradnjom još jedne angio sale, koja bi prvenstveno bila namijenjena za elektro fiziologiju.


​Semberija info - S. Nikolić