U DOMU ZDRAVLjA BIJELjINA OD DANAS ČITALAČKI KUTAK BIBLIOTEKE ZA NAJMLAĐE :: Semberija INFO ::

 

U DOMU ZDRAVLjA BIJELjINA OD DANAS ČITALAČKI KUTAK BIBLIOTEKE ZA NAJMLAĐE


Povodom 14. februara, Međunarodnog dana darivanja knjiga, Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina, danas je u Ambulanti za specijalističke konsultacije iz pedijatrije u Domu zdravlja Bijeljina, malim pacijentima stavila na raspolaganje knjige iz dječijeg fonda.



- Od ogromne je važnosti da našoj djeci počnemo čitati  još u ranom djetinjstvu,kako bi na taj način obogatili riječnik djeteta i unaprijedili njegov socio-emocionalni razvoj. Rano čitanje ima izuzetan značaj i nadamo se da će ove knjige i slikovnice, koje su od danas na raspolaganju djeci u Ambulanti za specijalističke konsultacije iz pedijatrije doprineti i tome da smanjimo upotrebu mobilnih telefona i tableta. Kao majka trogodišnjaka, uočila sam da roditelji dok čekaju sa djecom u čekaonicama, najčešće  posežu za tim savremenim tehnologijama i djeci najčešće daju telefone. Ovo je jedan naš gest sa ciljem da pokušamo iskorijeniti upotrebu mobilnih telefona u čekaonicama, tako što će roditelji sa svojom djecom koristiti slikovnice i knjige i na taj način mališane učiti nekim boljim vrijednostima”, rekla je Željana Arsenović, direktor Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ .



 Direktor Doma zdravlja Bijeljina prim. dr Danijela Đukin izrazila je zahvalnost  za današnju donaciju i istakla važnost stvaranja navike čitanja.

- Mislim da svaki dan treba da čitamo, volimo i darujemo, jer šta je čovjek ako ne čita i ne širi svoje vidike, a to treba početi u najmlađem uzrastu i samo knjiga kasnije može da nas odvoji  od životne svakodnevnice. Ova donacija je jedan divan gest prema našim mališanima, koji  kratko vrijeme čekanja na pregled  kod ljekara, mogu iskoristiti u druženju sa knjiga i slikovnicama, naravno uz pomoć svojih roditelja, ako su u uzrastu da još ne znaju čitati”, izjavila je dr Đukin.


Semberija info - S. Nikolić