SASTANAK DELEGACIJE GRADSKE UPRAVE SA AMBASADOROM BIH U SJEVERNOJ MAKEDONIJI :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK DELEGACIJE GRADSKE UPRAVE SA AMBASADOROM BIH U SJEVERNOJ MAKEDONIJI


Predstavnici Gradske uprave na čelu sa Ljubišom Stanišićem i Ljubišom Tanackovićem iz Odjeljenja za društvene djelatnosti održali su neformalni sastanak sa ambasadorom BiH u Sjevernoj Makedoniji, Draganom Jaćimovićem.

Susret u Skoplju bio je prilika za razmjenu mišljenja u pogledu položaja državljana BiH koji žive na teritoriji Sjeverne Makedonije. Ambasador Jaćimović je pojasnio da brojno stanje nije veliko, te da najviše državljana BiH živi u makedonskoj prestonici i Velesu.

On se osvrnuo i na dobru privrednu saradnju dvije države i napomenuo da je Ambasada BiH dobila priznanje od starne Saveza privrednih komora Sjeverne Makedonije za brojne uspješno realizovane projekte. Delegaciji Grada Bijeljina svakako je najinteresantnija bila tema vezana za poljoprivredu i mogućnosti nastavka saradnje sa Sjevernom Makedonijom u toj oblasti.

​Podsjećanja radi - Sjeverna Makedonija je, zahvaljujući mnogobrojnim kompanijama, učestvovala na najznačajnijoj poljoprivrednoj smotri u BiH - sajmu „Interagro 2022“ u Bijeljini koji ima mađunarodni karakter. Ambasador je istakao da dvije zemlje njeguju tradicionalno dobre odnose i da ne postoje tzv. „otvorena pitanja" 
GRADSKA UPRAVA