PDP U BIJELjINI OBILjEŽIO BOGOJAVLjENjE :: Semberija INFO ::

 

PDP U BIJELjINI OBILjEŽIO BOGOJAVLjENjE


Partija demokratskog progresa, Gradski odbor Bijeljina obilježilo je danas Bogojavljenje. Ovaj momenat iz hrišćanske vjere označava krštenje Isusa Hrista kojim je počela njegova misija među ljudima  a GO PDP Bijeljina ga već 22 godine obilježava kao slavu ove političke organizacije.

-Želim da istaknem dobru saradnju između naše dvije stranke u prethodnom periodu i siguran sam da ćemo tako nastaviti i u budućnosti. Politički izazovi pred nama su veliki i jaki ali je velika i jaka veza između PDP-a i SDS-a. Mi smo to prije nešto više od dvije godine u praksi i pokazali. Dobro se sjećam, 2020. godine su se dešavale velike turbulencije na političkoj sceni cijele Republike Srpske pa tako i Bijeljine, kada je jedan, da mu ne pominjem ime rekao: Bijeljina je završena. Ja sam tad rekao da ništa nije završeno. I tako je i bilo. Mi smo tada pokazali da narod Semberije stoji uz politike naše dvije stranke. Pred nama su novi izazovi i ja sam siguran u našu snagu da ćemo ih sve za uspjehom prebroditi“, rekao je Tomica Stojanović, kum današnje slave i predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina.

Predsjednik PDP Republike Srpske, Branislav Borenović istakao je tradiciju okupljanja članova ove političke partije na Bogojavljenje upravo u Bijeljini.

-Možda će zvučati kao prigodan govor koji se u ovakvim prilikama treba izreći ali ja se u Bijeljini osjećam zaista ponosnim što je ovaj grad jedan slobodarski grad u kojem se vidi napredak, u kojem ima potencijala, u kojem vrijedi živjeti. Bijeljina je simbol Republike Srpske kakvu u svojim političkim projekcijama vidi PDP“, rekao je Branislav Borenović.

Jelena Trivić, potpredsjednica Partije demokratskog progresa izrazila je zahvalnost za podršku koju je dobila u Semberiji na prošlogodišnjim Opštim izborima u BiH i uputila riječi podrške Gradskom odboru PDP Bijeljina za političku borbu koja se najavljuje u Semberiji u narednim danima. Uz čestitke povodom današnje slave istakla je uvjerenje da će Bijeljina i dalje ostati slobodan grad i da će PDP čvrsto stajati na liniji borbe za Republiku Srpsku.