GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA GOSTE SA KOSOVA I METOHIJE I CRNE GORE :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA GOSTE SA KOSOVA I METOHIJE I CRNE GORE


Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima,  organizovao je prijem za predstavnike opština i gradova iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije  i Crne Gore, koji su boravili u Bijeljini povodom Dana Republike Srpske. Na prijemu je bilo govora o nastavku i jačanju saradnje, a gradonačelnik Petrović je izrazio i zahvalnost što su bili gosti povodom Dana Republike.

-Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji i o nemilim događajima koje smo osudili. Tokom razgovora smo razgovarali o nastavku i jačanju saradnje na polju obrazovanja, te jačanju prijateljskih i bratskih veza. Sa gostima iz Crne Gore, iz Nikšića izrazili smo spremnost da pomognemo freskopisanje crkve Manastira Svetog Luke u Župi Nikšićkoj, a zaključak razgovora sa našim gostima je da se potrudimo svi zajedno u jačanju saradnje na polju , obrazovanja, kulture i ekonomskih veza”, rekao je Petrović i naglasio da “smo zajedno jači”. Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, čestitao je Dan Republike Srpske i zahvalio na gostoprimstvu.

-Sa Gradom Bijeljina nastavljamo saranju na planu kulturološkog i ekonomskog povezivanja, a postoje brojne mogućnosti za još jaču saradnju”, rekao je Kovačević. Predsjedndica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, takođe se zahvalila na prijemu i čestitala Dan Republike.

-Gračanica je otvorena za sve, gradimo mostove prijateljstva, a sa Bijeljinom već imamo dobro saradnju u oblasti obrazovanja i ona će u narednom periodu biti još čvršća”, rekla je Šubarićeva.

(Semberija info)