GEST VRIJEDAN SVAKE HVALE :: Semberija INFO ::

 

GEST VRIJEDAN SVAKE HVALE


JZU Bolnica „Sveti vračevi“ danas je po prvi put organizovala novogodišnje spuštanje Djeda Mrazeva sa krova zgrade do prozora odjeljenja pedijatrije. Ovakav način podjele paketića učinjen je po uzoru na neke druge bolnice iz okruženja i Evrope.


 
-Ova aktivnost je praksa najvećih svjetskih klinika. Prilika je to da se djeci koja praznike provode u bolničkom ambijentu skrene pažnja na neke lijepe momente i tako ih se podrži u procesu ozdravljenja. Zahvalio bih se Gorskoj službi spasavanja - stanica Bijeljina koji su nam pomogli da obradujemo naše najmlađe pacijente", rekao je direktor bijeljinske bolnice dr Zlatko Maksimović.


 
Na odjeljenju pedijatrije JZU Bolnica "Sveti vračevi" trenutno je hospitalizovano 14 djece.
 
-Niko nije srećan da bude u bolnici i kada nisu praznici. Međutim, trudimo se da našim pacijentimo maksimalno olakšamo boravak u bolnici i proces njihovog izliječenja koliko god možemo. Prije nekoliko dana su dobili paketiće od jednog donatora a evo danas, ekipa alpinista i prijatelja iz GSS-a je ponovo donijela paketiće", izjavila je dr Ivka Džuveleković, načelnica pedijatrije u JZU Bolnica "Sveti vračevi".



Inicijativu za ovakav način "dostave" paketića pokrenulo je Udruženje građana „Budi OK“,

Gorska služba spasavanja i alpinisti iz Bijeljine. Slične prakse su diljem svijeta prilično česte a koriste je alpinisti da pomognu djeci a ujedno i promovišu alpinizam.


 
-Danas smo upriličili jednu lijepu promociju alpinizma. Pored kriznih situacija u kojima pomažemo ljudima i ovo je jedna od prilika u kojima sa velikim uspjehom izazivamo osmjehe na licima ljudi. Kada smo se pojavili na bolničkim prozorima prvo sam primjetio čuđenje na dječijim licima a onda je vrlo brzo došao i veliki osmjeh", rekao je Nikola Gavrić, alpinista, član bijeljinske stanice GSS-a i predsjednik UG "Budi OK".
 
(Semberija info)