SDS Semberija donio odluku – podržavamo opoziv gradonačelnika Bijeljine :: Semberija INFO ::

 

SDS Semberija donio odluku – podržavamo opoziv gradonačelnika Bijeljine


Predrag Jović, predsjednik SDS Semberija-Mićo Mićić je rekao da SDS Semberija apsolutno podržava inicijativu opoziva gradonačelnika Bijeljine, a koja je pokrenuta od strane predsjedništva SNSD Bijeljina i da u ovu aktivnost u skladu sa zakonskom procedurom treba krenuti što prije, jer Bijeljina ne smije više da stagnira, odnosno ne može više da čeka sa razvojnim projektima.

-U SDS Semberija je juče (utorak, 27. decembar 2022.) održan sastanak na kome je rukovodstvo ove stranke jednoglasno donijelo odluku da su se stekli svi uslovi da se u skladu sa zakonom krene u opoziv gradonačelnika Bijeljine, saopštio je predsjednik SDS Semberija Predrag Jović.

-Za koji dan očekujemo odluke i ostalih političkih partija koje djeluju u sastavu Koalicije Dogovor za Bijeljinu, kako bi jedinstveno krenuli u procedure opoziva gradonačelnika Bijeljine, nastavio je Jović.

-Jednostavno, kao ozbiljni ljudi ne možemo više gledati, a ni čekati da se neko igra sa funkcijom gradonačelnika Bijeljine kao što je to u protekle dvije godine, zaključio je predsednik SDS Semberija Predrag Jović.

Na proširenoj sjednici predsjedništva koja je održana 23. decembra 2022. godine SNSD Bijeljina je i zvanično otvorio priču o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, a konačna odluka mogla bi biti poznata već u prvim danima januara, kada stavove o tome zauzmu i njihovi koalicioni partneri (Koalicija Dogovor za Bijeljinu – SDS Semberija, DEMOS, Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, Pokret za Bijeljinu) sa kojima imaju i većinu u Skupštini Grada Bijeljina koju trenutno čine 23 odbornika, a vjerovatno i 25 odbornika jer se već od narede sjednice Skupštine grada (30. decembar 2022.) očekuje da se skupštinskoj većini pridruže i po jedan odbornik DNS i NPS.

(desavanjaubijeljini.com)