Volonteri Crvenog krsta Bijeljina obradovali mališane iz Dnevnog centra za djecu :: Semberija INFO ::

 

Volonteri Crvenog krsta Bijeljina obradovali mališane iz Dnevnog centra za djecu


Volonteri Crvenog krsta Bijeljina obradovali novogodišnjim paketićima mališane iz Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i Dnevnog centra za djecu u riziku 

Danas su predstavnici Crvenog krsta Bijeljina, podijelili paketiće mališanima koji borave u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i Dnevnom centru za djecu u riziku pri Centru za socijalni rad.

Nevena Rankić, rukovodilac službe Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini, istakla je da je Dnevni centra za djecu sa smetnjama poslednjih nedjelju dana posjetio veliki broj donatora .
- Veoma smo zahvalni Crvenom krstu, što su na današnji dan obradovali našu djecu. Trenutno imamo 22 djece koji borave u Dnevnom centru. Kapacitet Dnevnog centra je 30 korisnika, ali to će se vjerovatno mijenjati vremenom, jer je primjećeno da postoji velika potreba za njim“, kazala je Rankićeva i ovim putem pozvala sve da posjete humanitarnu novogodišnju izložbu, prodajnog karaktera, radova mališana iz Dnevnog centra, koja će se održati 28. i 29. decembra 2022. godine na Gradskom trgu u okviru „Zimskog korza“.



Sreten Krstić, volonter Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina, podsjetio je da se akcija „Jedan slatkiš, jedno dijete“ tradicionalno pred praznike provodi u marketima širom grada Bijeljina, sa ciljem da se prikupi što više slatkiša za mališane i istakao je da su građani Bijeljine položili ispit humanosti i ove godine.
- Prošle godine pred praznike smo podijelili oko 1.600 paketića, a ove godine broj paketića je veći. Trudimo se da svake godine što više skupimo, da pored mališana u Bijeljini pomognemo i mališanima u  drugim mjestima, da većina mališana sa naše regije dobije paketiće. Donatori se u najvećem broju odazivaju za donacije pečenica za Božić i paketa hrane i higijene, a sugrađani se trude da što više pomognu dječici“, kazao je Krstić.

Nevena Jovanović, rukovodilac Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini,  istakla je da donicaja paketića od strane Crvenog krsta veoma značajna za korisnike Dnevnog centra za djecu u riziku.
- Ovo mnogo znači našoj djeci, kao i svakom drugom djetetu koje nema često priliku da uživa u malim znacima pažnje, kao što su slatkiši. Posredstvom naše ustanove i uz pomoć dobrih ljudi i organizacije Crvenog krsta mogu uživati u njima. Naši korisnici su pretežno djeca iz socijalno ugroženih porodica, koji dolaze kod nas svakodnevno. Svakim danom imamo sve više korisnika, trenutno imamo 42 aktivna korisnika. Djeci mnogo znači ovakva ustanova i ovdje se osjećaju kao kod svoje druge kuće, jer sve što im nedostaje kod njihove kuće nadomjeste ovdje“, istakla je Jovanovićeva i ovom prilikom najavila je humanitarnu prodaju radova mališana Dnevnog centra za djecu u riziku koja se održati na Gradskom trgu u okviru „Zimskog korza“ četvrtog januara 2023. godine od devet časova.
 

Semberija info - S. Jovanović