BIJELjINSKI STUDENTI OBRADOVALI NAJMLAĐE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI STUDENTI OBRADOVALI NAJMLAĐE


U prostorijama Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini danas je podijeljen dio paketića sakupljen u akciji „A zašto ja nemam svoj paketić“. Ovu tradicionalnu novogodišnju akciju kojom se obezbjeđuju paketići za djecu u stanju socijalne potrebe već 13. godinu realizuju studenti iz Bijeljine okupljeni u Uniji studenata Republike Srpske, Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu te članovi Bijeljinskog udruženja mladih „BUM“.



- Bila nam je čast družiti se i raditi, a najveća sreća je videti osmijehe na licima djece danas na podjeli. Humanost postoji, samo je treba probuditi, jer naše malo, nekome znači mnogo", izjavila je Maja Sekulić, student-prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu.



Od svih dosadašnjih 12 akcija ove godine je prikupljeno najviše paketića. Organizatori će, naime ovih dana obradovati oko 1100 mališana. Danas je podijeljeno 300 paketića za djecu koja su socijalno ugrožena i djecu ometenu u razvoju. Ostatak paketića će biti distribuiran do nevladinih organizacija na području grada koje se bave zaštitom prava najmlađih, a dio će biti poslan i djeci na Kosovo.

- Veliku zahvalnost ove godine dugujemo i sponzorima ovogodišnje akcije, a to su: MB Sport "Balon", Ekspirience BiH, "Mozart" torte i kolači, Spektar drink i Noćnom klubu "Hangar", kao i svim našim sugrađanima koju su učestvovali u ovoj akciji i dali svoj doprinos", rekla je Katarina Tomanić, koordinator akcije.



Organizatori akcije su se potrudili da iskoriste prisustvo djece na današnjoj podjeli paketića i obraduju ih priredbom koju su izveli glumci Pozorištanceta „Maslačak“. Takođe, za okupljenu djecu studentice Pedagoškog fakulteta su pripremile nekoliko radionica na kojima su najmlađi imali priliku uz igru steći mnogo novih znanja.


Semberija info - I. Gutić