Bijeljina: Tokom regionalne akcije 57 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Tokom regionalne akcije 57 vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola


Policijska uprava Bijeljina je u periodu od 16.12. do 21.12.2022. godine organizovala i sprovela regionalnu akciju usmjerenu na kontrolu poštivanja ,,odnosa vozač-pješak“, kontrolu korištenja elemenata pasivne bezbjednosti i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, a sve u cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima učestvu pješaci kao i vozači pod dejstvom alkohola.
 
Tokom akcije kontrolisano je 411 učesnika u saobraćaju, pri čemu je 56 učesnika sankcionisano zbog nepoštivanja ,,odnosa vozač-pješak“ od čega dva pješaka i 54 vozača.
 
Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 57 vozača.Slobode je lišeno šest vozača zbog vožnje u koncentraciji od preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu. Tokom trajanja akcije tri  vozača su isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoativnih supstanci. 
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i pravila, kao i da ne učestvu u saobraćaju pod dejstvom alkohola i psihoativnih supstanci.
 
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE 
 
Aleksandra Marić