BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: PRIJEM ZA NOVINARE :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: PRIJEM ZA NOVINARE


Povodom uspješnog završetka poslovne godine, direktor Bolnice “Sveti Vračevi” profesor dr Zlatko Maksimović, sa saradnicima organizovao je prijem za medije u znak, kako je rekao, “zahvalnost medijima što su bili uz bolnicu, ali i uz cijelo zdravstvo, tokom ove i svih prethodnih godina”.

-Kako kažu “dobar glas se daleko čuje” , a to ne bismo mogli bez vas i vašeg izvještavanja. Na osnovu rezultata koje smo do sada postigli, u našu ustanovu dolaze pacijenti iz drugih krajeva Srpske, BiH ali i regiona, a to će biti naš cilj i u narednom periodu. Izražavam  zahvalnost svim medijima što pratite naš rad, što ste nam uvijek dostupni i što smo bili zajedno i tokom pandemije”, rekao je prof. Maksimović dodavši da će dobru saradnju sa medijima njegovati i u narednom periodu. Osvrćući se na poslovnu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, istakao je da “s ponosom može reći da je ova godina mnogo uspješnija za bolnicu od prethodnih, o čemu govore postignuti rezultati”.



Nabavljeno je mnogo opreme, a kada to kažem, prvenstveno mislim na CT i na magnet, a ono što je najvažnije od svega, jesu ljudi. Imamo oko 650, a sa konsultantima oko 700 zaposlenih. Više od 200 njih su doktori, imamo preko 100 specijalista, preko 20 suspecijalista i više od 330 medicinskih sestara. Ne smijemo da zanemarimo ni spremačice, kuvarice i tehničko osoblje, koji su takođe veoma značajni za rad bolnice", rekao je Maksimović i naglasio da je ponosan što bolnica ima 60 specijalizanata.

-Samo u ovoj godini dodijeljeno je oko 30 specijaizacija i subspecijalizacija, što je najveći broj dosada u istom vremenskom periodu. Ulažemo i ulagaćemo u znanje, a imamo i velike planove u budućnosti. Pri tom mislim na dalji razvoj kardiologije, prvenstveno elektrofiziologije, zatim opšte, vaskularne i dječije hirurgije, kao i oftalmologije, ORL i drugih oblasti, a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva korisnika”, rekao je Maksimović.

(Semberija info)