Kod molitvišta u Glogovcu zasađeno 19 novih stabala :: Semberija INFO ::

 

Kod molitvišta u Glogovcu zasađeno 19 novih stabala


Udruženje građana „Prva evropska zelena renesansa“ iz Bijeljine obezbijedilo je 19 sadnica japanske trešnje, breze i lipe, koje su na molitvištu u selu Glogovac zajedno zasadili mještani, učenici područnog odjeljenja Osnovne škole „Meša Selimović“ i članovi ovog udruženja.

Predsjednik „Prve evropske zelene renesanse“ Jovan Tešić pojasnio je da je donacija sadnica organizovana u okviru projekta „Zeleni talas – Sačuvajmo životnu sredinu za održivu budućnost naše djece“.



- Jedan od ciljeva projekta je jačanje ekološke svijesti stanovništva i zato mi je posebno drago što su se na molitvištu u Glogovcu pojavili mališani iz sela i osnovci područne škole. Osim sadnica japanske trešnje, breze i lipe, donijeli smo nekoliko ruža stablašica – rekao je Tešić.

Panto Pantić iz Glogovca naveo je da molitvište pripada parohiji Crkve Svete Velikomučenice Marine u Ljeskovcu i da je sadnja novih stabala nastavak uređenja ovog mjesta, koje je započeto prije nekoliko godina.



- Akciju su počeli parohijani Glogovca, a veliki doprinos realizaciji ostalih radova pružio je i sveštenik Milijan Stankić – istakao je Pantić.

Udruženje građana „Prva evropska zelena renesansa“ osnovano je u Bijeljini 2019. godine i do sada je učestvovalo ili bilo organizator više akcija čiji je cilj očuvanje životne sredine.