BIJELjINA: Uskoro manifestacija „Istraživačka avantura“ :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Uskoro manifestacija „Istraživačka avantura“


Gradska uprava Grada Bijeljina u saradnji sa Udruženjem inovatora regije Bijeljina, obrazovnim institucijama i RK „Iskra“ organizuje manifestaciju „Istraživačka avantura“. Manifestacija je predviđena za 15. decembar od 17 do 20 časova u prostorijama Muzeja „Semberije“ i Galerije u Centru za kulturu „Semberija“. 

„Istraživačka avantura“ pružiće ljubiteljima nauke besplatne sadržaje, u kojima će moći da istraže spoj nauke i umjetnosti, dok će darovitim pojedincima dati prostora da iskažu svoj talenat. Učenici osnovnih škola, do petog razreda, učestvovaće sa svojim crtežima na temu nauke, dok će stariji osnovci, zajedno sa srednjoškolcima, učestvovati sa maketama, izumima i prezentacijama, u skladu sa njihovim godinama. Pored toga, inovatori, profesori i studenti učestvovaće sa ozbiljnijim eksperimentima.



Posjetioci će moći da se upoznaju sa radio-prijemnicima iz Drugog svjetskog rata, životima raznih naučnika, interesantnim radionicama i interaktivnim radom. Pored toga, moći će da vide mnoštvo eksperimenata, koji će se izvoditi pred njima, da slušaju prezentacije o temama novijih naučnih otkrića, sve do predstave najmlađih učesnika.

Najbolje inovatore i učesnike sleduju nagrade. Svi učesnici biće raspoređeni u tri grupe, a iz svake grupe biće nagrađena po tri učesnika.

Pozivamo sve zainteresovane ljubitelje avanture da istražuju i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.