KLUB ODBORNIKA SDS: Saopštenje za javnost :: Semberija INFO ::

 

KLUB ODBORNIKA SDS: Saopštenje za javnost


Povodom izjave predsjednika Skupštine grada da ,,su svi odbornici jednoglasno podržali zaključak, gdje se konstatuje da je gradonačelnik grubo prekršio zakon..." zato što je zaposlio određeni broj radnika u Gradskoj upravi... izražavamo protest protiv namjerne manipulacije pomenutog gospodina.

Prije svega, predsjednik Skupštine bi trebalo da zna da Skupština nije nadležna da ocjenjuje zakonitost nečijeg rada, pa, prema tome, nije smio da dopusti donošenje takvog zaključka.

Manipulacija se ogleda i u činjeci da predsjednik nije obezbijedio odgovor na odborničko pitanje SDS-a koliko je radnika zaposleno u institucijama i preduzećima koja se, takođe, finansiraju iz budžeta grada, kako bismo znali za šta im je rebalansom povećan iznos od 600. 000.oo za lična primanja? To je sakrio i u svom obraćanju javnosti a bio je dužan da ravnopravno najavi i jednoglasno usvojen Zaključak SDS-a u kojem tražimo da nadležni inspekcijski organi ispitaju sva zapošljavanja u svim jedinicama koje se finansiraju iz Budžeta Grada. Pritom nismo prejudicirali ishod, niti smo to nazivali nezakonitim.

Smarajući da je Zaključak skupštinske većine poslovnički i zakonski validan mi smo ga podržali kao legalisti. Bez obzira na očigledne manipulacije i zamjene teza, izražavamo snažnu podršku gradonačelniku. Takođe, pozivamo inspekcijske i sudske organe da ispitaju sve i donesu pravične odluke.

Nadamo se da se pravda, ipak, ne može,,kupiti" bez obzira na ,,pobjedu"na čijim se krilima radi sve ovo. O vođenju Skupštine ćemo drugi put(postoje stenogrami).