UDRUŽENjE LIKOVNIH UMJETNIKA „SVETI LUKA”: OTVORENA DESETA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE LIKOVNIH UMJETNIKA „SVETI LUKA”: OTVORENA DESETA IZLOŽBA UMJETNIČKIH RADOVA (FOTO)


U Galeriji Centra za kulturu otvorena je deseta po redu izložba radova Udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka”. Riječ je o tradicionalnoj decembraskoj izložbi, a ove godine izložba je u znaku dvije decenije postojanja i predanog rada. Predsjednik Udruženja, Panto Pantić, istakao je da je riječ o tradicionalnoj decembraskoj izložbi i odličnoj saradnji sa Galerijom Centra za kulturu.



-Na ovoj izložbi se predstavilo 29 likovnih umjetnika sa 70 radova, a zastupljenje skoro sve tehnike. Izložba je prodajnog karaktera, a biće otvorena do 14. desembra”, rekao je Pantić. Sabira Parac, član je udruženja već osam godina i publici se predstavila sa tri rada.
 



-Izložila sam tri rada, a u pitanju su kolaži. Kroz ove kolaže oživljavam novinske članke, ali i sa ciljem da ostanu vječni”, rekla je Pazarac. Članica udruženja, Ivana Kokanović, srećna je što je dio sjajne ekipe umjetnika, a posebno što je po struci pravnik.
 



-Slikarstvom se bavim, jer to volim i uživam u jakim bojama. Tehnika kojom sam radila slike za izložbu je akril, a tema je primorje”, rekla je Kokanovićeva. Inače, Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka”pored tradicionalne decembraske izložbe, uspostavilo je još jednu tradiciju, Vaskršnju izložbu u Muzelju “Semberije”. Okupljaju oko 45 članova, koji se profesionalno ili iz hobija bave likovnim stvaralaštvom u najrazličitijim tehnikama.
 



Semberija info