Mreža mjesnih odbora se širi - i Gradac uz RSS! :: Semberija INFO ::

 

Mreža mjesnih odbora se širi - i Gradac uz RSS!


Republička stranka Srpske iz Bijeljine osnovala je Mjesni odbor /MO/ Gradac, čime nastavlja uspješno širenje mreže mjesnih odbora i povećanje broja članova.
 
Za predsjednika MO Gradac izabrana je Danijela Ivanić koja je kao jedan od glavnih problema u ovom selu istakla sve manji broj djece u školskim klupama.
 
- Ovo je problem sa kojim se susreće ne samo Gradac, nego nažalost mnoga sela u Semberiji. Smatram da tema povećanja stope nataliteta mora da postane prioritet, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou – rekla je Ivanićeva.
 
Ona je navela da će sa svojim saradnicima apelovati i da Gradac bude povezan autobuskom linijom sa gradskom zonom Bijeljine, kako bi mještanima bili olakšani svakodnevni poslovi koje obavljaju.
 
Iz Predsjedništva Republičke stranke Srpske /RSS/ istakli su da RSS formiranjem novih mjesnih odbora nastoji da održi kontinuitet razvoja i ojača partijske kapacitete.
​ 
Prema njihovim riječima, to je logičan slijed nakon izuzetnog uspjeha na Opštim izborima koji je postigao kandidat Slavenko Ristić, osvojivši direktan poslanički mandat.
 
- Kontinuitet u radu, pružanje prilike prvenstveno mladim ljudima da aktivno učestvuju u stranačkim organima,  je naše opredjeljenje u narednom periodu. RSS trenutno sprovodi proceduru za konstituisanje Gradskog odbora Bijeljina, nakon čega će uslijediti izbor organa pri Gradskom odboru, te definisanje i usvajanje akcionih planova i njihovo sprovođenje – poručili su iz Predsjedništva ove stranke.