SEDMOG DECEMBRA PRED ODBORNICIMA GRADSKOG PARLAMENTA ODLUKA O REBALANSU BUDžETA :: Semberija INFO ::

 

SEDMOG DECEMBRA PRED ODBORNICIMA GRADSKOG PARLAMENTA ODLUKA O REBALANSU BUDžETA


Na današnjem međustranačkom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka koje se nalaze u sastavu Skupštine Grada Bijeljina, usaglašeno je da 17.  sjednica bude održana  sedmog  decembra u skupštinskoj sali u Centru za kulturu „Semberija“, sa početkom u deset časova.

Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević, rekao je da će se na dnevnom redu naći 26 tačaka , a da posebnu pažnju privlači tačka o rebalansu budžeta za 2022.godinu.

-Prijedlog je da gradski budžet, zbog trendova koji su trenutno prisutni, poput inflacije i rusko-ukrajinskog rata, bude uvećan za oko dvanaest miliona KM. Tu je i Nacrt odluke o bužetu Grada Bijeljina za 2023.godinu, koji je predviđen u iznosu od 67,1 milion KM. To je u formi nacrta, a kada se nacrt usvoji onda ide u javnu raspravu, gdje će svi građani imati mogućnost da daju svoje sugestije i primjedbe.Tu je i konsolidovani izvještaj o izvršenju bužeta Grada Bijeljina za prvih  devet mjeseci ove godine, koji je na neki način krvna slika rada Gradske uprave, odnosno pokazuje šta je bio proritet u radu u tih devet mjeseci i sigurno je da će ove tri tačke izazvati najviše diskusije”,rekao je Đurđević  i dodao da će se na narednom zasjedanju naći i niz tačaka imovinsko pravne prirode, kao i prijedlog Odluke o izmjeni odluke o posebnoj novčanoj nagradi radnicima u oblasti javnog zdravstva, primarne i sekundarne zrdravstvene zaštite na području Grada, a koji obavljaju poslove vezane za pružanje usluga pacijentima oboljelim od bolesti COVID-19.



Radiša Petrović, savjetnik gradonačenika Bijeljine, izrazio je nadu da će skupštinska većina usvojiti predloženi rebalas za 2022.godinu, u onom formatu u kom je i došao u proceduru.

-Očekujemo usvajanje rebalansa budžeta, kako bi Gradska uprava normalno nastavila svoje funkcionisanje.Kroz rebalans imamo nekoliko većih stavki,poput pomoći poljoprivrednicima u iznosu od 1.200 000 KM, a tu su  još i dodatnih 1.500 000KM za servisiranje  kredita nekoliko javnih preduzeća “, rekao je Petrović.

Semberija info