POTPISAN UGOVOR IZMEĐU EPARHIJE I GRADA O ZAKUPU OBJEKTA ZA NOVI VRTIĆ :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN UGOVOR IZMEĐU EPARHIJE I GRADA O ZAKUPU OBJEKTA ZA NOVI VRTIĆ


Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas su potpisali ugovor o desetogodišnjem zakupu objekta pored Saborne crkve u Bijeljini za potrebe Javne ustanove Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Novi vrtić će nositi ime „Đurđevak“, a zauzimaće površinu od 943 metra kvadratna, uz pripadajuća 1567 metra kvadratna okolnog zemljišta. Opremanje vrtića izvršiće Grad Bijeljina, a najkasnije do početka naredne školske godine ovaj prostor će postati mjesto za vaspitavanje i obrazovanje preko dvije stotine mališana predškolskog uzrasta.

- Svi smo svjedoci da postoje liste čekanja na upis u „Čika Jovu“, što naši najmlađi sugrađani ne zaslužuju, kao ni njihove porodice. Ovo je veliki dan za naš grad i dugujemo veliku zahvalnost episkopu Fotiju i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, jer su nam pomogli da riješimo problem nedovoljno mjesta za djecu u najvećem vrtiću u Bijeljini. Objekat koji smo zakupili u potpunosti odgovara potrebama vrtića i sigurni smo da će u njemu djeca i vaspitači biti zadovoljni uslovima - izrazio je očekivanje gradonačelnik Petrović.