U TOKU PODNOŠNjE ZAHTJEVA ZA ISPLATU SUBVENCIJA ZA PREVOZ UČENIKA I ANKETIRANjE RODITELjA :: Semberija INFO ::

 

U TOKU PODNOŠNjE ZAHTJEVA ZA ISPLATU SUBVENCIJA ZA PREVOZ UČENIKA I ANKETIRANjE RODITELjA


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina u toku je primanje zahtjeva za isplatu subvencija za prevoz učenika osnovnih škola za novembar i decembar, kao i anketiranje roditelja u cilju izrade detaljne analize socijalne strukture porodica ovih osnovaca.

Primanje zahtjeva je počelo 14. novembra i trajaće do 26. novembra 2022. godine. Zahjevi se primaju u prostorijama Gradske uprave radnim danima (ponedjeljak-petak) od 11.00 do 14.00 časova i subotom od 9.00 do 13.00 časova.

Roditelji treba da dostave sljedeće dokumente:
1) potvrdu iz osnovne škole koju djeca pohađaju da su redovni učenici,
2) potvrdu o mjestu prebivališta na teritoriji Grada Bijeljina, ne stariju od šest mjeseci,
3) kopiju kupljene mjesečne karte za novembar,
4) instrukciju za uplatu sa navedenim brojem žiro računa (dobija se u banci u kojoj je otvoren žiro-račun)
5) zahtjev koji se popunjava na licu mjesta (formular se dobija od službenika u Gradskoj upravi).

Tokom predaje dokumenata obavezno je i popunjavanje ankete koja će sadržati pitanja u vezi sa bračnim statusom (bračna zajednica ili samohrani roditelji), brojem djece u porodici koja se školuju i koriste usluge auto-prevoznika na relaciji od kuće do škole, status zaposlen/nezaposlen za roditelje…
 
Cilj Gradske uprave je da se izradi detaljna analiza strukture porodica čija djeca koriste autobuski prevoz do škola, kako bi u skladu s tim, mogli planirati dalji koraci za pomoć porodicama, prije svega, zbog brojnih izazova koje su proizrokovala poskupljenja troškova života, a neometano školovanje djece mora biti primat svakoj odgovornoj vlasti.


Grad Bijeljina