KOMUNALNA POLICIJA POJAČAVA KONTROLU NEUREDNIH DVORIŠTA :: Semberija INFO ::

 

KOMUNALNA POLICIJA POJAČAVA KONTROLU NEUREDNIH DVORIŠTA


Komunalna policija Grada Bijeljina će u narednom periodu pojačati aktivnosti na terenu u cilju rješavanja problema neurednih dvorišta na području Grada Bijeljina, najavljeno je iz ovog Odjeljenja.

Odlukom o komunalnom redu grada Bijeljina propisano je da vlasnici, odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne i stambene zgrade, neizgrađenog građevinskog zemljišta, kao i drugih sličnih površina vidljivih sa ulične strane, moraju te površine redovno održavati u čistom i urednom stanju, što podrazumijeva da se na navedenim površinama ne može nalaziti ostruga, divlje šiblje, otpad i slično. Istom Odlukom, zabranjeno je da se u dvorištu i oko zgrada od ulične strane, drži otpad i dotrajale stvari (automobilske olupine, stare mašine, daske i slično) koje svojim izgledom i neredom narušavaju izgled naselja.

Načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić je apelovao na građane da urede svoja dvorišta od ulične strane, odnosno da uklone otpad i pokose travu, te da dvorišta drže u čistom i urednom stanju, ali i upozorio da su kazne za ovaj prekršaj visoke - za pravna lica od 3.000 do 6.000 konvertibilnih maraka, odgovorna lica u pravnom licu od 550 do 850 KM, preduzetnike od 700 do 1.000 KM, a za fizička lica od 500 do 800 KM. 
Draganić je najavio da će predmet kontrole biti i dvorišta, čiji vlasnici nisu trenutno u Bijeljini, te da se ti vlasnici ne iznenade ukoliko ih prilkom dolaska u Bijeljinu,  sačeka prekršajni nalog za neuredno dvorište.